Destinații în natură pentru minivacanța de 1 Mai

Ți-ai făcut planuri pentru weekendul prelungit de 1 Mai? Dacă vrei să petreci momente relaxante în natură alături de cei dragi, am pregătit pentru tine câteva destinații care nu trebuie să lipsească din lista ta de călătorie. Iată care sunt acestea.

Mărginimea Sibiului, județul Sibiu

Mărginimea Sibiului este alegerea perfectă pentru cei care își doresc un sejur liniștit într-o zona rurală, plină de culoare, tradiții și experiențe de neuitat. Situată la poalele Munților Cindrel, la o distanță de aproximativ 20 km de Sibiu, cuprinde 18 sate pitorești, cu construcții tradiționale pestrițe și peisaje naturale care te vor lăsa fără cuvinte. Odată ajuns, ai ocazia să descoperi arta vechilor meșteșuguri, să guști preparate locale delicioase și să explorezi împrejurimile la pas, într-o drumeție. 

Citește și: Cele mai frumoase rezervații de flori sălbatice din România

Măgura Odobești, județul Prahova

Măgura Odobești se găsește în Munții Baiului, la o altitudine de 1.500 de metri, de unde te poți bucura de o priveliște panoramică de vis asupra zonei Prahova și a Munților Bucegi. Cei mai activi au la dispoziție o mulțime de trasee ușoare, prin care să se bucure din plin de experiența montană. Vârful Odobești, Cascadae Urlătoarea și Peștera Ialomiței sunt doar câteva obiective pe care le poți vizita. Iar dacă vrei să fii și mai aproape de natură și să petreci câteva nopți în camping de 1 mai vei avea acces la diferite facilități precum toalete și zone de picnic.

Cheile Turzii, județul Cluj

Cheile Turzii s-au format în urma eroziunii apei asupra stâncilor calcaroase, rezultând de-a lungul timpului peisaje naturale spectaculoase, cum ar fi canioane adânci, peșteri și cascade. Este printre cele mai populare destinații de drumeții și excursii în aer liber în special în rândul celor mai aventurieri care pot lua parte la activități precum escaladarea stâncilor, salt cu tiroliana și parcurgerea traseelor de drumeție. În apropierea cheilor se află și Salina Turda, una dintre cele mai impresionante atracții subterane din țară.

Munții Făgăraș, județul Brașov

Munții Făgăraș sunt situați în partea centrală a țării și se întind de-a lungul județelor Brașov și Sibiu. Acolo se găsește cel mai înalt vârf de la noi din țară și anume Vârful Moldoveanu, având o altitudine de 2544 de metri. Este o alegere perfectă pentru pasionații de alpinism și drumeții, care pot admira obiective fascinante precum lacurile Bâlea și Călțun, Parcul Național Făgăraș – Câmpulung, Rezervația Naturală Piatra Craiului și Rezervația Naturală Bucegi-Făgăraș. 


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.