3 locuri de vizitat în Oradea

Dacă plănuiești să explorezi străzile pline de culoare ale capitalei Art Nouveau toamna aceasta, asigură-te că nu îți scapă nimic. Pentru că vrem să te bucuri din plin de această experiență, ți-am pregătit o listă cu câteva obiective pe care trebuie să le vizitezi neapărat, în timpul unui city-break în Oradea. Să începem!

Palatul Vulturului Negru

Palatul Vulturul Negru, un important monument istoric și, totodată, simbol al orașului de pe râul Crișu Repede, pe care îl găsești chiar în centrul pietonal, veghind asupra pieței Independenței. Edificiul a fost construit în perioada 1907-1908 după planurile doi dintre cei mai mari arhitecți maghiari de la acea vreme, Komor Marcell și Jakab Dezső, în stil Secession. Unul dintre cele mai frumoase detalii ale acestei clădiri este pasajul interior, acoperit cu sticlă în totalitate, și vitraliul mare, care înfățișează un vultur în zbor. Aici se găsesc o mulțime de cafenele și restaurante cochete, pline de viață, unde vei avea parte de distracție din plin.

Citește și: Top castele mai puțin cunoscute din România pe care le poți vizita toamna aceasta

Casa Darvas-La Roche

Casa Darvas găzduiește primul muzeu Art Nouveau din țară și este un loc captivant prin rafinamentul său și atmosfera aparte care îl definesc. Aici, vizitatorii au ocazia să exploreze o expoziție dedicată interioarelor de tip “La Belle Époque,” care reflectă stilul distinct al clădirilor orădene din acea perioadă. Muzeul oferă o călătorie în timp prin arhitectura și designul acestor edificii, oferind o privire fascinantă asupra epocii. 

Palatul Moskovits Miksa

Palatul Moskovits este una dintre clădirile emblematice stilului Art Nouveau din anii 1900, care îți fură privirea fără prea mult efort, grație fațadei sale spectaculoase, de un turcoaz intens, cu ornamentație bogată. Edificiul a fost construit între 1904 și 1905, după planurile arhitectului Kálmán Rimanóczy Jr, la cererea inginerului Moskovits Miksa. Clădirea cuprinde  un subsol, un parter înalt, un mezanin și două etaje. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.