Top castele mai puțin cunoscute din România pe care le poți vizita toamna aceasta

Dacă ți-ai propus să pleci în explorarea comorilor ascunse ale României, știm câteva destinații desprinse din basme, pe care să le incluzi în următoarea ta aventură. Poate că ai vizitat celebrele Bran, Peleș și Huniazilor și te-au surprins, așa că îți propunem să treci pe lista ta și aceste castele mai puțin cunoscute de la noi din țară.

Castelul Lupilor, județul Hunedoara

În centrul localității Chimindia, se află una dintre cele mai captivante atracții din județul Hunedoara – Castelul Lupilor. Acest edificiu are o istorie de peste 150 de ani, care se păstrează vie până în zilele noastre. Cei care vor să o descopere îndeaproape, au ocazia să petreacă un sejur aici, căci castelul este, totodată, o pensiune foarte bine gândită, cu 8 camere tematice și 3 camere castelare. 

Citeșe și: 3 muzee rurale din România

Castelul Lázár, județul Harghita

Castelul Lazar se găsește în inima localității Lazărea din județul Harghita și a fost construit de către familia nobiliară cu același nume, în secolul al XVII-lea, într-un stil arhitectural care îmbină elemente romantice, gotice și renascentiste. Monumentul impresionant cuprinde patru bastioane și se află într-un proces amplu de restaurare, începând din 1967, menit să îi redea strălucirea de altă dată. 

Castelul  Bethlen-Haller, județul Alba

Castelul Bethlen-Haller din localitatea Cetatea de Baltă este o destinație care nu are cum să lipsească din planurile oricărui iubitor de vinuri, căci aici se pot degusta sortimentele cele mai de seamă ale cramei Jidvei. Monumentul a fost construit în 1624, în stil renascentist, iar în 1773 a fost reamenajat în stil baroc. În prezent, cei care doresc să ii descopere istoria pot lua parte la tururi, degustări de vinuri și bucate tradiționale și pot chiar să petreacă câteva nopți la castel!

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.