3 locuri din România în care te poți bucura de răcoare chiar și în august

Așa cum se întâmplă în fiecare an, luna august aduce împreună cu ea temperaturi ridicate, pe care le gestionăm în modul nostru caracteristic: explorând țara prin călătorii. Dacă vrei să pornești și tu în căutarea locurilor răcoroase din România, știm câteva destinații perfecte pentru următoarea ta escapadă. Iată care sunt acestea!

Salina Turda, județul Cluj

Cu o temperatură medie constantă de 11°C, Salina Turda din Durgău-Valea Sărată este locul perfect pentru a te feri de căldura verii, în timp ce te bucuri de beneficiile asupra sănătății, oferite de prezența aerosolilor sărați și a lipsei de alergeni. Această destinație este recomandată în special celor care suferă de afecțiuni respiratorii și cutanate, dar și celor care doresc să prevină dezvoltarea lor. Turiștii care aleg să exploreze Salina Turda au ocazia să descopere minele Rudolf, Theresia și Ghizela, precum și alte zone de agrement. Printre ele se numără terenurile de tenis, minigolf și bowling și roata  care oferă o priveliște fantastică asupra întregii saline.

Citește și: 3 atracții istorice de neratat în Constanța

Predeal

Nimic nu se compară cu o escapadă montană pe timpul verii, mai ales când aceasta vine la pachet cu peisaje de poveste, aer curat și temperaturi numai bune de explorat împrejurimile. Sună bine? Îți propunem un sejur în stațiunea Predeal, de la poalele munților Bucegi. Cât timp ești acolo, te poți aventura în drumeții, excursii cu bicicleta și poți savura momente de relaxare binemeritată, în natură. Peștera de Gheață, cascada Tamina, și Canionul Șapte Scări sunt doar câteva atracții pe care le poți include în planurile tale. Pentru ca vacanța ta să fie cu adevărat memorabilă, îți recomandăm un sejur la Hotel Bulevard***, situat chiar în inima stațiunii, într-un cadru natural de poveste. Hotelul dispune de 31 de camere confortabile cu baie individuală și o zonă de relaxare cu o gamă diversă de tratamente (contra-cost). Rezervă un sejur cu Travelminit și ai parte de mic dejun gratuit, în fiecare dimineață.

Peștera Ghețarul de la Scărișoara

În inima munților Apuseni, se ascunde peștera care adăpostește cel mai mare ghețar subteran din țară, oferind o oază de răcoare în fața caniculei verii. Acest sanctuar de gheață se află la aproximativ 40 de metri adâncime, unde temperatura nu trece de 0°C și la care turiștii pot ajunge, coborând o scară metalică, cu peste 200 de trepte. Peștera cuprinde trei încăperi, și anume: Sala Mare, unde vizitatorii pot admira ghețarul de 36 de metri, traversând pontoanele de lemn așezare în jurul lui și Rezervația Mare și Rezervația Mică, două încăperi dedicate cercetării.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.