3 atracții istorice de neratat în Constanța

Ai pus la cale o vacanță pe litoral vara aceasta? Profită de oportunitate pentru a explora povestea orașului de la malul Mării Negre și descoperă istoria sa fascinantă la fiecare pas. Iată câteva atracții istorice de neratat atunci când vizitezi Constanța.

Cazinoul

Cazinoul din Constanța este o atracție emblematică a orașului și unul dintre elementele reprezentative ale stilului Art Nouveau de la noi din țară. Monumentul impresionant a fost construit între anii 1908-1910 după planurile arhitectului Daniel Renard, cu scopul de a servi ca loc de divertisment pentru înalta clasă a societății de la acea vreme. De-a lungul timpului, aici au fost organizate numeroase baluri și evenimente culturale, populare în rândul aristocraților și a străinilor care vizitau Constanța. Începând cu anul 2014, Cazinoul este închis publicului larg, din cauza stării sale precare, iar din 2019 beneficiază de lucrări de restaurare, care promit să îi redea strălucirea de altă dată. În prezent, lucrările de restaurare sunt finalizate în proporție de peste 70% și este preconizat că monumentul va fi deschis publicului larg, începând cu luna iunie a anului 2024.

Citește și: Top 4 cele mai populare destinații de vară în România

Cartierul antic Tomis

Complexul arheologic este situat în proximitatea Catedralei Arhiepiscopale “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și cuprinde ruine ale Cetății Tomisului, care datează din secolele IV-VI. Turiștii pasionați de istorie au ocazia să admire aici contururile locuințelor și ale străzilor din acea eră, cu fragmente ale pavajelor și urme ale sistemelor de canalizare, aspecte reprezentative ale vieții cotidiene și ale tehnologiei de atunci. 

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța este una dintre cele mai importante instituții culturale din România, găzduind o colecție impresionantă de artefacte și obiecte arheologice care acoperă o perioadă vastă de timp, începând cu epoca preistorică, până în Evul Mediu, însumând un patrimoniu uimitor de peste 430.000 de elemente. Muzeul este amplasat într-o clădire neoclasică, construită în 1926, situată în Piața Ovidiu.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.