Top 4 cele mai populare destinații de vară în România

Cu peisaje naturale spectaculoase și o moștenire culturală bogată, România reprezintă o destinație ofertantă și diversă pentru toți turiștii dornici de explorare. Dacă plănuiești să pornești într-o aventură pe timp de vară și să descoperi frumusețea tărâmurilor noastre, asigură-te că nu ratezi aceste locuri care au fascinat călătorii de pretutindeni. Îți prezentăm 4 dintre cele mai populare destinații de vară din România.

Lacul Scropoasa, județul Dâmbovița

Peisajul inedit al lacului de un albastru intens a făcut furori pe rețele de socializare în ultimii ani. 

Acest loc spectaculos se află în inima munților Bucegi, la altitudinea de 1197 m, între localitățile Scropoasa și Dobrești. Lacul de baraj a fost construit în 1939, cu scopul de regularizare a râului Ialomița, pe care îl îndeplinește și în prezent. Ca urmare a potențialului său hidroenergetic, în 1936 este construită prima hidrocentrală din țară la Dorești. Dacă vrei să imortalizezi și tu acest loc fascinant, vei putea ajunge la el pornind într-o drumeție scurtă din zona de camping Zănoaga, sau cu autoturismul personal, urmând ruta Transbucegi.

Citește și: 4 cazări pentru un sejur de vis în Deltă

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca se numără printre cele mai populare destinații de city-break din țară, în special  în rândul tinerilor, care sunt atrași de numeroasele oportunități de distracție pe timp de vară, reprezentate de  celebrelele festivaluri de muzică Electric Castle, Untold și Smida Jazz Festival, dar și de alte evenimente culturale semnificative, cum ar fi Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Ce care doresc să exploreze străzile pline de viață ale orașului iar mai apoi să se retragă în natură, pot face o călătorie scurtă până la lacul Tarnița, aflat la doar 27 de kilometri distanță de oraș.

Delta Dunării

Cu peisajele sale sălbatice inedite, fauna bogată și o ofertă variată de activități, Delta Dunării rămâne o destinație de top pentru iubitorii de natură, aventură și relaxare deopotrivă. Aici te bucura de plimbări cu barca sau cu canoele, în care poți admira ecosistemul ei divers, poți lua parte la activități precum pescuitul, sau te poți bucura de liniște și pace într-un cadru natural aparte. Sulina, Pădurea Letea, Insula K și satul Mila 23 sunt doar câteva destinații spectaculoase pe care le poți include în planurile tale.

Litoralul Mării Negre

La fel ca în fiecare an, litoralul Mării Negre rămâne o destinație fruntașă în topul preferințelor turiștilor care vor să se bucure din plin de zilele însorite de vară. Fie că preferi să te relaxezi la plajă, să te bucuri de viața de noapte efervescentă, de momente prețioase alături de familia ta sau să explorezi plajele sălbatice, litoralul românesc oferă o gamă variată de posibilități pentru toate gusturile. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.