3 obiective din județul Galați

Vremea blândă de toamnă îți oferă oportunitatea perfectă să colinzi țara pentru a descoperi locuri noi, așa că nu mai sta pe gânduri și pregătește-te de o nouă aventură. Îți propunem să vizitezi aceste 3 obiective din județul Galați, pentru o experiență de vacanță memorabilă. Să începem!

Muzeul de Istorie Teodor Cincu, Tecuci

Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci este amenajat într-o clădirea spectaculoasă de secol al XIX-lea, construită în stil baroc și neoclasic. Aici se găsesc numeroase colecții valoroase de artă plastică, numismatică, istorie modernă și istorie contemporană și o cea mai  importantă colecție de artefacte arheologice de la Poiana, cetatea antică Piroboridava. Muzeul a fost înființat pe baza colecțiilor particulare ale lui Mihai Dimitriu și Constantin Solomon, și poate fi vizionat de către doritori începând de miercuri până duminică, în intervalul orar 09-17. 

Citește și: Top castele mai puțin cunoscute din România pe care le poți vizita toamna aceasta

Turnul Televiziunii, Galați 

Turnul de pe dealul Ţiglinei veghează asupra orașului Galați încă din 1978, când a fost construit pentru transmiterea programelor de radio și televiziune locale. În prezent, dispune de un restaurant și oferă o priveliște panoramică de vis asupra orașului și a Dunării, în special la orele apusului, fiind un obiectiv vedetă pentru localnici și pentru vizitatori deopotrivă. 

Lacul Brateș, Galați

Cunoscut și sub numele de “Balatonul României”, lacul Brates se găsește la confluența râurilor Prut și Dunăre și este unul dintre cele mai mari lacuri de la noi din țară. Turiștii care vin aici se pot bucura de diverse activități, precum pescuitul și relaxarea pe plaja amenajată de-a lungul malului stâng. Pe timp de toamna, vei avea ocazia să te bucuri de un peisaj fermecător, în timp ce savurezi momente de liniște și pace în natură.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.