3 păduri aflate în apropierea marilor orașe din România unde te poți bucura de primăvară

Vrei să scapi de agitația cotidiană și să te bucuri din plin de liniște, aer curat și de vremea bună? Știm câteva oaze de relaxare urbană, care îți vor permite să îți încarci bateriile numaidecât. Iată 3 păduri aflate în apropierea marilor orașe din România. 

Pădurea Comana, județul Giurgiu

Pădurea Comana este situată în județul Giurgiu, la doar 30 de kilometri distanță de sudul Capitalei. Aceasta este cea mai extinsă pădure de luncă din România, acoperind o suprafață 25.000 de hectare. Aici te poți bucura din plin de liniștea naturii, într-un mediu curat și relaxant. Tot în apropiere se găsește și Lacul Comana, pe malurile căruia se găsesc se găsesc diverse specii de arbori și plante, printre care salcâmul, plopul alb, arinul, nufărul, rogozul, trestia și stuful, creând un cadru perfect pentru a-ți petrece zilele insorite de primăvară.

Pădurea Verde, Timișoara

Pădurea din nordul Timișoarei este unul dintre cele mai iubite locuri de agrement din zonă, fiind frecventat de iubitorii de jogging, ciclism și plimbări în natură. Pădurea Verde cuprinde o suprafață de 700 de hectare și face parte dintr-un fost codru secular, care se întindea din Timișoara până în Arad. În următorii ani, această oază de liniște va fi transformată într-o pădure-parc, cu piste de biciclete amplasate pe o distanță de 10,5 kilometri. În vecinătatea pădurii se găsesc o mulțime de atracții interesante, cum ar fi Grădina Zoologică din Timişoara, Muzeul Satului Bănăţean și un monument în memoria partizanilor anticomuniști executați în zonă în 1949. 

Citește și: 3 destinații perfecte pentru deconectare și relaxare

Pădurea Hoia Baciu, Cluj-Napoca

Deși este cunoscută drept unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri din lume, din cauza copacilor cu forme neobișnuite și a legendelor locale, pădurea de la marginea orașului Cluj-Napoca este un loc iubit de către localnicii și turiștii care vor să savureze din plin vremea bună și momentele de recreere în natură. Aceasta se întinde de-a lungul a doar doar 3 kilometri pătrați și se găsește în apropiere de Muzeul Satului. Cât timp ești aici te poți bucura de diverse activități în aer liber precum plimbările în natură, joggingul sau poți pune la cale un picnic. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.