3 restaurante din Bucuresti ideale pentru Valentine’s Day

Valentine's Day - restaurant Vatra NeamuluiPoate ca esti cel mai bun bucatar si iti place sa-ti surprinzi iubita cu cele mai gustoase si apetisante preparate, gatite cu acel ingredient “secret” care da gust dumnezeiesc: dragostea.

Probabil ca ti-ai epuizat deja “arsenalul” si nu-ti mai vine nicio idee traznet care sa o uimeasca. Hmm, tocmai acum, cand mai sunt atat de putine zile pana la Valentine’s Day ? Poate ca n-ar fi o idee rea sa iei in calcul si chiar sa faci o programare la un restaurant din Bucuresti, pentru o cina romantica. In fond, orice iesire in doi este binevenita oricand. Si, de ce nu, o sursa de inspiratie.

Travelminit a selectat pentru tine 3 restaurante din Bucuresti ideale pentru Valentine’s Day.

1. Restaurantul Davvero

Stim cu totii ca italienii sunt cei mai mari cuceritori cand este in joc inima unei fete; au ei “ceva”-ul lor care ameteste femeile cat ai clipi: sa fie de la uleiul de masline combinat dumnezeieste cu busuiocul, mozzarella proaspat gatita, foccacia care iti ia mintile sau pastele lor cu parmezan? Cine poate stii, si cui ii mai pasa?

La Davvero gasesti toate aceste ingrediente combinate asa cum trebuie, astfel incat sa-ti trezeasca simturile si sa-ti incalzeasca inima. De Valentine’s Day veti fi rasfatati cu bruscheta iubirii (paine prajita in forma de inima cu oregano, ulei de masline si rosii) si Davvero Per Amore (paste in forma de inima, garnisite cu fructe de mare, midii, ulei de masline si parmezan). Nu uita sa stropesti festinul cu un vin bun, rosu de preferinta, si cu desert divin – inghetata sau tiramisu cu fructele iubirii, decupat in forma de inima. Chiar si tariful este gandit pentru tinerii indragostiti, caci nu depaseste 55 de lei/persoana.

Adresa: strada Caminului nr.11, sector 2
Rezervari: 0732123266

2. Restaurantul Harem

O seara perfecta incepe cu ambianta, iar ambianta poate fi asigurata in primul rand de un decor in stil otoman. Ok, meniul turcesc sau muzica Belly Dance iti par probabil nepotrivite pentru aceasta seara, dar te asiguram ca Harem este unul dintre cele mai rafinate si mai romantice restaurante din Bucuresti, pentru ca se bucura, ce-i drept, si de o amplasare perfecta: in parcul Herastrau.

Cufundat in pernele moi si in decorul de poveste, poti sa incerci un meniu modern – nimic altceva decat variantele imbunatatite ale unor retete clasice care amintesc si va vor purta inapoi in timp, in cea mai glorioasa epoca a sultanului Suleyman magnificul. Vei descoperi in meniul somptuos influente persane, arabe, din nordul Africii sau chiar grecesti. Vorbim de altfel de un meniu fusion.

Oricum ar fi, nu rata sub nicio forma desertul: Künefe este unul dintre cele mai gustoase deserturi turcesti, preparat indeosebi in sudul Turciei, in regiunea istorica Hatay. Faima acestui deset se datoreaza unui ingredient special: branza proaspata, elastica, preparata zilnic doar in Hatay.
Atmosfera exotica a acestui restaurant il recomanda ca fiind localul ideal pentru Valentine’s Day.

Adresa: Soseaua Nordului nr. 7-9, sector 1
Rezervari: 0756990999

3. Vatra Neamului

Restaurantul Vatra Neamului este amplasat la iesirea din Bucuresti, insa este atat de apreciat incat cei care doresc sa petreaca o seara de neuitat uita de distanta. Daca prietena ta este fan Carla’s Dreams, atunci aceasta este locatia ideala pentru Valentine’s Day. Solistul sustine un concert in seara de 14 februarie, care se va transforma – cu siguranta – intr-o petrecere de pomina.

Vei avea muzica live, meniu complet, bauturi, spectacol de dans, concursuri, tombola, spectacol cu lasere, face-painting si multe alte surprize. Totul pentru un tarif de 199 lei/persoana, adica mai putin decat un bilet la un concert in aer liber. Iar in pretul biletului este inclus un meniu complet (conceput special pentru seara de 14 februarie) si open bar. Nu vom dezvalui toate surprizele bucatarului, insa iti vom spune ca nu vor lipsi ruladele de cascaval cu struguri, sparanghelul invelit in prosciutto copt, fresh-ul de legume sau pieptul de rata servit cu piure de mazare si morcovi caramelizati.

Desert? Exista, dar bucatarul nu a vrut sa dezvaluie secretul sub nicio forma. Cat despre open bar, iti spunem ca ai de unde alege: vodka Absolut, whisky J&B, vin alb, rosu sau rosé din gama Purcari, Campari, Martini sau Gin, Aperol Spritz, sucuri naturale sau racoritoare, nelipsita apa plata, cafea si cateva sortimente de ceai. Nu ti-am spus ca va fi o noapte de pomina?

Adresa: Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr.29 (DN1), la doi pasi de Therme Bucuresti
Rezervari: 0725558555

Si iti mai dam cateva idei despre cum poti sa petreci Ziua Indragostitilor in Romania, dar si 5 hoteluri romantice pentru Valentine’s Day.