3 trasee spectaculoase de ciclism

Dacă vrei să profiți de vremea blândă pentru a explora frumusețea țării noastre, avem câteva propuneri care s-ar putea să fie pe placul tău. Iată 3 trasee spectaculoase de ciclism, pe care trebuie să le parcurgi în următoarea ta aventură. 

Traseul Lacul Comana-Pădurea Comana

Parcul Natural Comana este o arie protejată de lege, care măsoară 25000 ha, și care se găsește la doar 40 de kilometri distanță de capitală, fiind o destinație perfectă pentru o escapadă de weekend pe două roți. Traseul Lacul Comana-Pădurea Comana este de dificultate medie, având o lungime de 33 de kilometri pătrați, de-a lungul cărora ai ocazia să admiri peisaje uimitoare. 

Bunești-Criț

Acest traseu de aproximativ 10 kilometri îți oferă oportunitatea să te delectezi din plin cu peisaje naturale spectaculoase, în timp ce explorezi trecutul fascinant al unora dintre cele mai frumoase așezări rurale transilvănene. Startul se dă în Bunești, pe drumul 104L, în direcția Viscri, urmând mai apoi un drum forestier. Vei ajunge la o intersecție, unde vei alege drumul din dreapta. Ulterior, vei părăsi pădurea, îndreptându-te spre nord-vest, până dai de indicatorul Via Transilvania. De aici, drumul te va duce către Criț, și vei zări cu ușurință biserica evanghelică fortificată, care veghează asupra întregii așezări, din vârful unei coline. 

Citește și: Situri rurale din România care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO

Timișoara – Bazoș – Crama Recaș

Timișoara – Bazoș – Crama Recaș este un traseu de dificultate medie, care măsoară 71.3 de kilometri, la finalul cărora te vei bucura de o răsplată pe măsură. Pornind din Timișoara, te vei îndrepta spre Moșnița Veche, traversând apoi parcul dendrologic Bazoș, până la Crama Recaș. Pe parcurs vei admira peisaje rurale pitorești uimitoare, iar la sfârșit vei avea ocazia să deguști sortimentele cele mai de seamă ale cramei, cu o programare realizată cu cel puțin 48 de ore în prealabil.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.