4 atracții turistice pe care i le-am recomanda unui turist străin în România

Atunci când vorbim de frumusețea plaiurilor noastre nu există loc de modestie, iar acest lucru poate fi confirmat de către orice român, dar și de către orice călător care a străbătut aceste locuri. Cu siguranță că fiecare dintre noi are o listă personală de locuri favorite pe care le-ar recomanda fără ezitare oricui vrea să descopere România. Iată care este lista noastră.

Castelulul Peleș

Situat într-un cadru montan de poveste din Sinaia, Castelul Peleș atrage anual sute de mii de vizitatori care vor să îi descopere povestea și să se bucure de frumusețea sa. Acesta a fost construit în stil neo-renascentist german, după planurile arhitectului Johannes Schultz, iar în 1872 a fost achiziționat de către principele Carol. Castelul beneficia de dotări ultra-moderne pentru acea perioadă de timp, fiind primul castel complet electrificat din Europa. Cele 160 de camere și cele peste 30 de băi beneficiau de încălzire centrală, iar castelul mai cuprinde un lift interior. Principalele atracții și săli ce pot fi vizitate în Castelul Peleș includ Holul de Onoare, Biblioteca Regală, sălile de arme, Dala de muzică, Dala florentină, Sala Maură, Sala de Teatru și Sala de Concerte.

Citește și: 3 cele mai frumoase parcuri din România

Maramureș

Maramureș este una dintre acele destinații care îți vor rămâne în suflet mult timp după ce te vei întoarce acasă, așadar este alegerea perfectă pentru cei care vor să se bucure din plin de frumusețea naturală și de bogăția culturală a țării noastre deopotrivă. Valea Veserului, Cimitirul din Săpânța, pasul Prislop și Parcul Național Munții Rodnei se numără printre cele mai iubite atracții de aici. 

Viscri

Viscri este cel mai cunoscut sat transilvănean, lucru care se datorează frumuseții sale fără de egal, care l-a fermecat până și pe Regele Charles, astfel încât acesta a achiziționat o casă tradițională aici, care poate fi admirată de către publicul larg. Așezarea săsească a fost întemeiată în secolul al XII-lea, iar în prezent aparține comunei Bunești, aflându-se la 40 de kilometri distanță de Sighișoara. Cei ce vizitează Viscri au ocazia să savureze din plin frumusețea lucrurilor mici, să se relaxeze în tihnă, departe de agitația cotidină, și să descopere tradiții conservate cu sfințenie timp de secole întregi.

Delta Dunării

Delta Dunării a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervaţie a biosferei și parc natural, și este, totodată, cea mai mare zonă umedă de pe continentul european. Această destinație este specială indiferent de sezon și este o alegere potrivită pentru cei care își doresc să fie cât mai aproape de natură și să descopere bogăția ei. Delta adăpostește peste 1800 de specii de plante, unele dintre ele fiind ocrotite de lege, și 3700 de specii de animale, cuprinzând un total de 12 habitate. Printre atracțiile cele mai apreciate de aici se numără: satele Sfântu Gheorghe, Mila 23, Crișan, satul și pădurea Letea (locul în care se găsesc aproximativ 2500 de cai sălbatici), Gura Portiței și Periprava.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.