4 clădiri neobișnuite din România

Dacă ești genul de călător căruia îi place să o ia la pas și să admire frumusețea arhitecturală a locurilor pe care le vizitează, avem câteva propuneri de neratat pentru tine. Am alcătuit o listă cu cele mai interesante clădiri din România. Iată care sunt acestea!

Sediul Uniunii Arhitectilor din Romania, București

La intersecția străzilor Boteanu şi Demetru Dobrescu din capitală se găsește una dintre cele mai interesante clădiri din lume. Sediul Uniunii Arhitecților din România are un aspect unic, chiar controversat. Acest lucru se datorează alegerii estetice neobișnuite de a păstra fațada vechii clădiri din secolul al XIX-lea, care a fost, mai apoi, extinsă în anul 2003, până la etajul 7, cu pereți de sticlă. Ca urmare a înfătișării sale ciudate, clădirea a dobândit mai multe porecle amuzante, cum ar fi „clădirea cyborg” sau „bobocul de sticlă”.

Citește și: 3 bijuterii arhitecturale din București

Novotel, București

Hotelul de patru stele de pe Bulevardul Victoriei se remarcă prin arhitectura sa neobișnuită, care atrage atenția multor privitori. Clădirea a fost construită în anul 1848, cu scopul de a găzdui Teatrul Național din București, care a fost afectat în mare parte, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În septembrie 2006, a fost transformată în primul hotel Novotel din România, adoptând un design modern, care păstrează fațada originală a Teatrului Național, menținând vie istoria acestuia.

Cetatea Ciorii din Stana

La 50 de kilometri distanță de Cluj-Napoca, în Stana, se află un loc unic în România, care pare să fie scos dintr-o lume fantastică. Este vorba despre Cetatea Varjúvár sau Cetatea Ciorii, construită în 1913 de arhitectul și scriitorul Kós Károly. Astăzi, proprietatea este locuită de urmașii arhitectului maghiar, iar vizitatorii pot admira doar exteriorul. Cu toate acestea, o călătorie în Stana este de neratat, datorită peisajelor naturale uimitoare și atmosferei liniștite. În apropiere de Cetatea Ciorii, pe Dealul Melcilor, Kós Károly a construit o altă locuință în stilul său caracteristic, folosită ca atelier.

Popasul Verde, Sângeroz-Băi

Dacă îți dorești o vacanță în afara tiparelor, îți propunem să petreci câteva zile într-o atmosferă de basm, la Popasul Verde din Sângeroz-Băi. Această unitate de cazare neconvențională se găsește în apropierea Munților Rodnei și este construită din materiale ecologice, precum baloți de paie și lut. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.