4 destinații în care poți admira florile de primăvară

Vrei să te bucuri din plin de culorile și de parfumul primăverii? Am creat pentru tine o listă cu cele mai frumoase destinații de la noi din țară, în care poți admira florile de primăvară. Iată care sunt alegerile noastre.

Grădina Japoneză din parcul Herăstrău, București

Odată cu sosirea primăverii, Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău devine una dintre cele mai populare atracții din capitală, transformându-se într-un loc care pare desprins din basme. Cireșii înfloriți pot fi admirați începând cu luna aprilie, iar grădina poate fi accesată cu ajutorul liniilor de autobuz 131, 331, 335, 361 și 783.

Citește și: Cele mai frumoase sate de munte pe care să le vizitezi primăvara aceasta

Rezervația de bujori de la Enisala, județul Tulcea

Bujorul românesc este o specie rară, protejată de lege, care se găsește în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei. Rezervația de bujor de la Enisala este un loc cu adevărat fermecător, care se umple de culoare și de miresme încântătoare în luna mai, atunci când înfloresc bujorii românești. Pentru o experiență de neuitat, îți recomandăm să o vizitezi cu ocazia Zilei Bujorului Românesc, care este sărbătorită anual pe data de 15 mai.

Rezervația Naturală Poiana cu Narcise, județul Brașov

Rezervația naturală „Poiana cu Narcise” este un colț de rai, din Pădurea Vădului și este, totodată, cea mai extinsă rezervație de narcise din Europa, acoperind o suprafață impresionantă de 400 de hectare. Anual, în data de 21 mai, cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, rezervația găzduiește Festivalul Narciselor, eveniment ce atrage numeroși vizitatori dornici să se bucure de spectacolul natural al acestor delicate flori galbene, într-un cadru deosebit de pitoresc.

Rezervația naturală Pădurea Botorogi, județul Gorj

Rezervația naturală Pădurea Botorogi este unul dintre puținele locuri de la noi din care adăpostesc laleaua pestriță, o specie pe cale de dispariție, denumită și „planta de șah”, datorită modelului unic al petalelor sale violete. Aceasta înflorește o singură dată pe an, timp de două săptămâni, în lunile aprilie-mai. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.