Cele mai frumoase sate de munte pe care să le vizitezi primăvara aceasta

Lasă grijile deoparte, trage aer adânc în piept și bucură-te de frumusețea naturii și a traiului simplu. Iată care sunt cele mai frumoase sate de munte din România, unde te poți retrage în tihnă primăvara aceasta. 

Șirnea, județul Brașov

Acest colț de rai se află în județul Brașov, în zona Rucăr-Bran, la altitudinea de 1200 de metri, aparținând comunei Fundata. Șirnea este, totodată, primul sat de vacanță din România cucerind turisții de pretutindeni cu peisajele sale de basm, atmosfera autentică și liniștea binemeritată. Cât timp ești aici, îți propunem să te bucuri din plin de natură și să explorezi împrejurimile într-o drumeție. De pildă, poți urca până la Vârful Om sau poți să străbați traseul care trece prin Șirnea-Curmătura Groapelor-Valea Seacă a Pietrelor.

Citește și: 3 păduri aflate în apropierea marilor orașe din România unde te poți bucura de primăvară

Poiana Mărului, județul Caraș-Severin

Poiana Mărului, sau „Mica Elveție din Banat”, este un loc de poveste pe care îl găsești în Munții Țarcu, la altitudinea de 500 de metri. Stațiunea este cunoscută datorită frumuseții sale naturale dar și a calității superioare a aerului, care este mai curat decât cel din Elveția și cel de la Cascada Niagara, conform unor măsurători realizate de către experți francezi. Printre cele mai admirate atracții, pe care le poți descoperi aici și în împrejurimi, se numără lacul și barajul Poiana Mărului, Cascadele Sucului și Pietrele lui Scorilu, un vestigiu care datează încă din vremea dacilor.

Cheia, județul Prahova

Stațiunea Cheia se află la poalele Masivului Ciucas, în apropierea râului Teleajen, la altitudinea de 700 de metri, într-un cadru de vis, compus din pădurile de brad și fag, care o înconjoară. Aici te poți bucura de aerul curat, puternic ozonat, oferind un refugiu perfect pentru cei care vor să trateze diferite efecțiuni, cum ar fi oboseală nervoasă, suprasolicitare fizică și intelectuală, hipertiroidism benign, anemii secundare și altele. Iubitorii de aventură au ocazia să practice alpinismul, diverse sporturi de iarnă și drumețiile montane. 
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.