4 locuri mai puțin cunoscute din județul Brașov

Deși ai putea crede că ai văzut cel puțin o dată în viață fiecare colțișor din Brașov, Travelminit te va surprinde. În rândurile ce urmează ai să descoperi câteva locuri deosebite, cu un farmec aparte, care însă nu se află pe lista celor mai vizitate obiective, fapt care le face și mai atractive pentru că eviți aglomerația și plictiseala de a vedea mereu aceleași atracții. 

Stațiunea Perșani

Comuna Șinca din județul Brașov ascunde între ulițele sale stațiunea balneoclimaterică Perșani. Acest loc te va surprinde prin atmosfera veselă și colorată care îți va aminti cu siguranță de copilărie. Situată pe râul cu același nume, stațiunea Perșani oferă multiple tratamente bazate pe apele sale și pe argila folosită la împachetări. Proprietățile acestui nămol au fost recunoscute chiar de către un institut elvețian. Partea cea mai atractivă este că iarna poți practica schiul sau patinajul, iar apoi te poți bălăci în apele balneoclimaterice. 

 Prăpăstiile Zărneștiului

Iubitorii de trasee montante ajung la Prăpăstiile Zărneștiului urmând indicatoarele prin Parcul Național Piatra Craiului. Această rezervație naturală aparține deja popularei comune Moeciu și se întinde pe aproximativ 110 ha de versant împădurit. Frumusețea locului e potențată și de mici peșteri și grote răsfirate prin peisajul stâncos. În plus, pereții abrupți ai munților sunt ideali pentru practicarea alpinismului și a escaladei. O astfel de plimbare pe potecile strâmte și șerpuite croite printre munți oferă senzația de drum inițiatic și de teleportare în altă lume a basmelor și a legendelor. 

Lacul Urlea

Lacul glaciar Urlea din Munții Fagaraș este situat chiar între Vf. Buda și Vf. Zarna, la peste 2000 m altitudine. Aici este locul de întâlnire al mai multor trasee montante, principal fiind cel care coboară coboară din Curmătura Moşului (2165 m) în căldarea Urlea la Refugiul Salvamont, pentru ca mai apoi să urce către lacul glaciar Urlea. Odată ajuns aici, vei putea admira Căldarea Lacului Urlea, Fundul Bândei (2454 m) și Iezerul (2429 m). În acest loc rece de munte, priveliștea ruptă parcă din filme îți dă senzația că ești foarte aproape de cer. 

Templul Ursitelor de la Șinca

Se spune că undeva în apropiere de Șinca Veche dorințele devin realitate. Iubitorii de legende și paranormal au ocazia să descopere în Munții Făgăraș, între orașele Brașov și Făgăraș, lăcașul ”Templul Ursitelor”.  Acest loc cu origini dacice este vechi de peste 7000 de ani. Unul dintre aspectele neobișnuite este faptul că templul are două altare. Singurul loc prin care intră lumina în această grotă este turnul înalt de 10 m., modelat în pereții de gresie astfel încât razele soarelui să cadă chiar peste altar. Templul Ursitelor este o destinație superbă, care a născut de-a lungul timpului întrebări despre proprietățile sale paranormale tocmai datorită sentimentului de bine pe care ți-l oferă simplitatea și autenticitatea naturii, a pădurii, a soarelui, dar și binecuvântarea liniștii sălbatice.


Un loc frumos adesea este un loc pe care puțini turiști l-au cunoscut. Dacă obiectivele enumerate mai sus te-au convins, intră pe www.travelminit.ro și redescoperă Brașovul de care credeai că te-ai plictisit.