4 muzee pe care le poți vizita în București

Descoperă Bucureștiul printr-o lentilă culturală și pune la cale o vizită într-unul dintre mariile lui muzee. Iată care sunt propunerile noastre.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Situat în centrul capitalei, în incinta Parcului Regele Mihai I al României, Muzeul Satului Dimitrie Gusti adăpostește o colecție remarcabilă de peste 300 de monumente rurale, incluzând case, biserici, mori de vânt și diverse artefacte precum vase, obiecte de decor, mobilă și icoane. Fondat în 1936 de către profesorul Dimitrie Gusti, muzeul reprezintă una dintre cele mai vechi și mai mari instituții etnografice din Europa.

Muzeul de Artă Recentă, MARe

Pe Bulevardul Primăverii 15, într-o clădire aparte, pe care nu ai cum să o ratezi, se află MARe- primul muzeul de artă privat din România, axat pe arta ultimilor 50 de ani. Clădirea muzeului este dispusă pe 5 niveluri, cuprinzând în total 1200 mp, în care poți admira peste 150 de opere. 

Colecția sa permanentă cuprinde lucrări ale artiștilor Ion Țuculescu, Ștefan Bertalan, Ecaterina Vrana. Mircea Roman, Florin Mitroi și mulți alții. Muzeul poate fi vizitat de luni până duminică, cu excepția zilei de marți, în intervalul orar 11-19. 

Citește și: 3 atracții pe care le poți vizita la Bran și în apropiere

Casa Ceaușescu/ Palatul Primăverii

La doar câteva minute distanță de MARe, pe Bulevardul Primăverii, numărul 50, se află Palatul Primăverii, sau Casa Ceaușescu. Fosta reședință a dictatorului a fost transformată în muzeul în 2016, oferind vizitatorilor o perspectivă unică asupra vieții de zi cu zi a liderului comunist. 

Inițial locuită de către Gheorghe Gheorghiu-Dej între 1964 și 1965, clădirea a devenit ulterior reședința lui Nicolae Ceaușescu, începând cu 1972, după extinderea palatului. Frumusețea grădinilor, mobilierul luxos, ornamentele și piscina decorată cu peste un milion de piese de mozaic sunt atracțiile principale ale Palatului Primăverii. Dacă plănuiești să îi faci o vizită, asigură-te că ai facut o rezervare în prealabil

Muzeul Național de Artă Contemporană al României

Muzeul Național de Artă Contemporană al României a fost inaugurat în anul 2001 și este amplasat în aripa de sticlă E4 a Palatului Parlamentului. În prezent, poți vizita expoziția permanentă de street art, URBAN STEPS POWERED BY MOLOTOW, iar începând cu data de 3 februarie, poți viziona expozițiile LEVIATHAN. LUMINOUS STONESCAPES și FIECARE CU DESENUL LUI. Muzeul Național de Artă Contemporană al României este deschis publicului larg de miercuri până duminică, între orele 11-19. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.