Indiferent de anotimp, organizarea unui team building este un element vital al unei companii productive și poate fi o oportunitate nemaipomenită de motivare și sudare a echipelor implicate.
Devenite din ce în ce mai populare în ultimii ani și în România, activitățile de team building s-au dovedit a fi excelente pentru formarea unor relații de prietenie la locul de muncă sau pentru evoluția celor deja existente. Până la urmă, avantajul de a lucra alături de oamenii cu care te și distrezi, în timpul liber, nu poate fi decât o binecuvântare după care mulți tânjesc.
Dacă ai rămas în pană de idei, Travelminit îți prezintă câteva destinații din România perfecte pentru un team building reușit.
Buftea, Ilfov
Dacă nu vreți să vă îndepărtați prea mult de oraș, dar totuși vă doriți o mică escapadă în natură, la 25 de kilometri de București, în Buftea, puteți găsi o suită de locuri în care programele de team building se pot organiza în condiții excelente, datorită zonelor întinse de păduri, parcuri naturale sau salba de lacuri.
Gura Portiței, județul Tulcea
Gura Portiței este locul ieșit din tipare al României, izolat între ape, perfect pentru o evadare în echipă. Situat pe fâșia de nisip ce desparte marea de Razelm, puteți ajunge la Gura Portiței traversând marele lac și ajungând într-un mic port pescăresc pe plaja mării. Activitățile sunt nenumărate: de la pescuit, sporturi acvatice, team adventure și până la excursii cu șalupa.
Covasna
În seria de recomandări cu destinații pentru team building se regăsește și Covasna. Localitatea este renumită pentru apele sale minerale și mofete (emanații gazoase post-vulcanice, predominant dioxid de carbon) și se numără printre cele mai cunoscute stațiuni balneo-climaterice din țară. În plus, județul abundă în valori tradiționale. Astfel, dacă nu alegeți orașul Sfântu Gheorgheca destinație pentru team building, îți recomandăm zona Balvanyos. Ajunși acolo, puteți învăța să preparați kurtos kalacs, descoperi arta sculpturii în pănuși și nu doar atât. Zona oferă șansa de a descoperi activități precum tainele meseriei de dogar sau prepararea pâinii de casă.
În ceea ce privește obiectivele turistice, aveți la dispoziție peste 200 de conace sau puteți vizita câteva cetăți interesante – Biserica Fortificată Sf. Emeric, din Ghelința, Cetatea Ika sau ruinele Cetății Balvanyos.
Cheile Grădiștei
Stațiunea este amplasată între localitățile Moieciu de Jos și Fundata, în apropiere de Culoarul Rucăr-Bran, la aproape 30 de kilometri de Brașov. Este alegerea perfectă pentru activități în aer liber, indiferent de anotimul ales. Facilitățile sunt multiple atât pentru sporturi de vară, cât și pentru cele de iarnă. În plus, este o zona accesibilă către alte atracții turistice, cum ar fi Cascada La Chișătoare, pe malul stâng al Pârâului Turcului, care a fost declarată rezervație bio-geologică. Tot aproape se găsesc și Castelul Bran și Peștera Liliecilor. La ieșirea din Cheile Grădiștei este un drum forestier de aproximativ 5 kilometri care duce spre Fundata, cea mai înaltă localitate din această zonă.
Sibiel, Sibiu
Este locul în care vă puteți conecta în totalitate cu natura. Alegând Sibiel ca destinație pentru team buildingul vostru, veți avea șansa de a oferi oamenilor accesul într-una dintre cele mai bogate zone din România, din punctul de vedere al vestigiilor istorice și naturale. Atestat încă din 1973 ca fiind sat turistic, Sibiel este prima localitate rurală turistică din România, cu un muzeu de icoane pe sticle unic în lume, ce are și o serie de obiective care atrag mii de turiști în fiecare an. Satul este situat la 21 km de Sibiu, legătura fiind pe o porțiune de 17 km pe drumul european Sibiu – Cluj.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Foto: dreamstime.com