5 destinații pentru weekendul de 1 Mai

Weekendul de 1 mai este prilejul perfect pentru a ne relaxa și a fugi de forfota marilor orașe. Dacă îți dorești să petreci aceste zile în alte destinații față de clasicul litoral românesc, am pregătit pentru tine o listă cu 5 locuri de vizitat în România  în această perioadă.

Delta Dunării

Delta Dunării, una dintre cele mai importante obiective turistice naturale de la noi din țară este o locatie care merită vizitată măcar o dată în viață. Delta Dunării este un muzeu al biodiversității. Aici vei putea vedea peste 1830 de specii de copaci și plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere. Foarte multe dintre acestea sunt declarate specii unice și monumente ale naturii. Totodată, Delta este singurul loc din România unde se găsesc păduri de nisip, cele mai nordice păduri subtropicale:  Pădurea Letea și Pădurea Caraorman.

Cristian

Cristian este un sat aflat la doar 10 kilometri de municipiul Brașov, în drum spre Bran. Localitatea are elemente istorice de o deosebită valoare, oferind turiștilor o imagine asupra județului Brasov și a istoriei de secole a acestuia. Dacă alegi acest loc pentru a-ți petrece weekendul de 1 mai îți garantăm că nu te vei plictisi. Pe lângă liniște și relaxare, printre obiectivele turistice pe care le poți vizita reamintim Casa Țărănească, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Școala Românească Veche sau Pădurea de stejari din apropierea satului, cu copaci seculari de 400-500 de ani.

Sovata

Este opțiunea perfectă pentru cei care doresc să petreacă o vacanță minunată, relaxată, departe de agitație. Opțiunile de cazare sunt nenumărate în Sovata, majoritatea având incluse pachete de wellness și SPA. Celebră pentru calitatea apelor și a unităților de cazare din zona, Sovata se potrivește oricui și este o variantă minunată pentru un weekend de 1 Mai diferit.

Dacă te-ai decis să mergi la Sovata de 1 Mai, profită acum de oferta noastră la Hotel Szeifert și bucură-te de cel mai frumos weekend alături de cei dragi. Promoția este disponibilă aici.

Descoperă și: Trasee în Piatra Craiului pentru toate nivelurile de pregătire 

Destinații pentru weekendul de 1 Mai: Cazanele Dunării

Cazanele Dunării și, implicit, Parcul Natural Porțile de Fier sunt unele dintre cele mai apreciate obiective turistice din România. Peisajele din această zonă sunt de-a dreptul fermecătoare, iar felul cum Dunărea curge printre pereții munților stâncoși îți taie respirația.

În această zonă se pot face plimbări cu barca pe Dunăre, partide de pescuit, drumeţii în Parcul Naţional „Porţile de Fier“. De asemenea, se poate vizita Mănăstirea Mraconia și chipul lui Decebal. La Cazanele Dunării se află și cea mai mare peșteră din zonă, Peştera Ponicova, care este săpată în versantul stâng al Dunării, în Cazanele Mari, Ciucaru Mare, fiind parţial inundată după crearea lacului de acumulare. Mânăstirea Mraconia se află foarte aproape de Chipul lui Decebal. Aceasta a fost ridicată pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare al vaselor de pe Dunăre. În zona Clisurii Dunării poate fi parcurs traseul care pornește din partea superioară a localității Dubova până pe Vârful Ciucaru. Traseul poate fi parcurs de oricine, fără întâmpinarea unor dificultăți tehnice.

Rășinari

La doar 12 km distanță de municipiul Sibiu se află comuna Rășinari. Face parte din zona Mărginimii Sibiului, binecunoscută în România datorită brânzei. Dar Rășinariul este celebru grație oamenilor care s-au născut aici: poetul Octavian Goga și filosoful Emil Cioran. Zona este apreciată din punct de vedere turistic pentru frumusețea pitorească, dar și pentru tradițiile și obiceiurile locale, cum ar fi culesul rășinii de brad, îndeletnicire ce a dat și numele localității. Printre obiectivele turistice care pot fi vizitate în comuna Rășinari sunt Biserica ortodoxă cu hramul Sfânta Treime, Muzeul Etnografic, Cetatea feudală de pamânt, Mausoleul mitropolitului Andrei Şaguna, Casa filozofului Emil Cioran, Casa memorială Octavian Goga sau Casa natală a naturistului, medicului, sociologului și etnografului Ilarie Mitrea.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

Sursa foto: dreamstime.com