5 idei de festivaluri pentru acest weekend

jazz-la-castelul-bran-720x429Daca anul acesta ai fost plecat la mare, munte sau intr-un circuit in Romania, de ce nu incerci acum unul dintre festivalurile care au loc in acest weekend? Cu siguranta o sa iti placa!

Am facut pentru tine o selectie de evenimente la care poti participa impreuna cu familia sau prietenii.  Iata care sunt acestea:

  1. Alba Iulia: Festivalul Dilema Veche in Cetatea Alba Carolina

A cincea editie a festivalului cuprinde conferinte, dezbateri, concerte si lecturi publice, copii avand ateliere dedicate lor. Dezbaterile vor aborda cateva probleme actuale ale lumii si ale Europei, incepand cu migratia si consecintele ei. In ceea ce priveste concertele, te vei putea bucura de mai multe genuri de muzica precum: world music, jazz, rock, blues, muzica traditionala si clasica.

Daca ajungi la festival, viziteaza si Cetatea Alba Carolina, una dintre cele mai mari cetati de tip Vauban din Europa.

Mai multe detalii gasesti aici.

  1. Bucuresti: Bucharest GreenSounds FESTIVAL in parcul Herastrau

Iti place muzica si simti ca nu ai participat la suficiente concerte anul acesta? Inseamna ca Bucharest GreenSounds Festival este pentru tine. Vor fi trei zile efervescente de muzica si distractie in Bucuresti, iar printre invitati se numara The Herbaliser, Mando Diao sau Mad Caddies.

Mai multe detalii gasesti aici.

  1. Sibiu: Intalnirea sasilor din Transilvania la Avrig

La Palatul Brukenthal din Avrig s-a deschis Expozitia Bucurilor Sasesti din Transilvania, iar in acest weekend acolo isi dau intalnire sasii din Transilvania. Expozitia aduna la un loc diferite obiecte din gospodariile sasesti, fiecare avand cate o poveste aparte.

Mai multe detalii gasesti aici.

  1. Brasov: Jazz Event la Castelul Bran

In acest weekend are loc Jazz Event la castelul Bran, eveniment aflat deja la a patra editie. Festivalul de jazz aduce pe scena nume ca Daniele Di Bonaventura Band Union, Markus Stockhausen, Jorg Brinkmann & Angelo Comisso.

Mai multe detalii gasesti aici.

  1. Brasov: Festivalul de reconstituire istorica la Brasov

Festivalul de reconstituire istorica “Brasov 1916. Intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial” are loc in acest weekend in Piata Sfatului. Asadar, timp de trei zile armata romana, cea germana si austro-ungara se vor infrunta. Programul festivalului cuprinzand si prezentari de armament si uniforme militare.

Mai multe detalii gasesti aici.

Alte festivaluri la care mai poti participa:

RowmaniaFest – Festivalul International al Barcilor cu Vasle la Tulcea

Festivalul Antic Tomis la Constanta

Festivalul de Opera si Opereta la Timisoara

Cauti cazare? Intra aici!

*Sursa foto: www.zmeubucuresti.ro