3 locuri din județul Bihor pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă ai poftă de explorare, pregătește o nouă aventură prin țară și vizitează cele mai frumoase destinații din județul Bihor. Ți-am pregătit o listă cu locurile care nu trebuie să îți scape.

Stâna de Vale

Stațiunea Stâna de Vale este situată în munții Vlădeasa, la o altitudine de 1100 metri, și este renumită în rândul celor care își doresc o vacanță relaxantă, departe de forfota urbană, în care se pot bucura de o gamă diversă de tratamente terapeutice, grație apelor oligominerale și feruginoase, bioclimatului tonic cu presiune atmosferică scăzută și a aerului curat, puternic ionizat. Cei mai aventurieri dintre noi au la rândul lor o mulțime de opțiuni, cum ar fi explorarea împrejurimilor pornind la drumeție. În acest sens, îți recomandăm să vizitezi cascada Moara Dracului, cascada Săritoarea Ieduțului și Peștera Meziad.

Citește și: 3 locuri din apropierea capitalei unde te poți deconecta

Băile Felix

Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară din România, se află la doar 10 km distanță de Oradea, oferind o oportunitate excelentă pentru un city-break relaxant. Apele minerale bogate din stațiune sunt folosite în tratamente pentru diverse afecțiuni, precum reumatismul, problemele dermatologice și ale aparatului locomotor. Turiștii se pot bucura de o mulțime de facilități și servicii de tratament, inclusiv băi cu ape termale, masaje terapeutice, terapii cu nămol, hidroterapie și fizioterapie.

Peştera cu Cristale din mina Farcu

Peștera din mina Farcu este un loc unic în România, care se găsește în comuna Roșia din județul Bihor. Este singura peșteră din țară unde poți admira cristale de calcit și a fost descoperită în anul 1987, ca urmare a avansului frontului de lucru al Galeriei miniere Farcu. Acestea variază în dimensiune și formă, creând o diversitate spectaculoasă, de la cristale mici și delicate până la formațiuni mai mari și complexe.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.