7 fotografii superbe de toamna surprinse in Romania

O fi toamna mai racoroasa si plina de zile ploiase insa are si ea farmecul ei. Nuantele aurii si maronii care impodobesc copacii parca ne fac sa uitam de toate aspectele negative ale acestui anotimp. Si ca tot am adus vorba de culorile toamnei, ne-am gandit ca ar fi tare fain sa impartasim cu voi cateva fotografii surprinse in diverse locuri din tara in acest anotimp.

Balate Dorin/Shutterstock.com

Muzeul ASTRA din Sibiu este prezentat in toata splendoarea sa in fotografia de mai sus. Nuantele calde prezente in tabloul tomnatic par ireale, insa in acelasi timp completeaza perfect starea de melancolie si relaxare pe care toamna o aduce in vietile noastre.

Fesus Robert/Shutterstock.comLa fel ca in “Miorita”, romanul de la sat se identifica cu imaginea pastorului ce sade luni intregi cu oile pe dealurile si campiile gliei romanesti. In imaginea de mai sus este surprins unul dintre cele mai frumoase cadre naturale, in apropiere de un sat de munte.

Balate Dorin/Shutterstock.com

Brasovul n-are cum sa nu-ti placa indiferent de anotimp. Pe langa cladirile superbe din centrul istoric al orasului, Brasovul te va incanta cu farmecul sau aparte si cu numeroasele evenimente ce au loc peste an aici. Toamna, chiar daca zilele-s mai mereu vizitate de ploi si soarele abia-abia isi mai face loc pe stradutele inguste, Brasovul “imbraca” hainele de sarbatoare si totul parca prinde viata sub culorile aramii.

Fesus Robert/Shutterstock.com

Ca Romania este o tara binecuvantata stim cu totii, insa ceea ce nu vedem multi dintre noi este ca frumusetea acestor meleaguri romanesti sta in lucruri simple. Adevarata splendoare a tarii noastre se ascunde undeva prin munti, pe stradutele pietruite ale satelor din varfurile inaccesibile, pe cararile mai putin batatorite din padurile dese sau prin curtile caselor vechi in care traditiile inca sunt ordine de lege. Descopera adevarata frumusete a Romaniei!

Calin Tatu/Shutterstock.com

Continuam seria locurilor de poveste pe care trebuie sa le vizitezi toamna in Romania cu un obiectiv turistic ce a aparut recent pe harta turistica romaneasca. Cascada Bigar este cea mai cunoscuta cascada de la noi din tara de catre turistii straini care, fascinati de pozele surprinse aici, strabat sute, chiar mii, de kilometri sa o admire cu proprii ochi.

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania. Situat in masivul Ciomatu din judetul Harghita, Lacul Sfanta Ana are o frumusete aparte care te va fermeca din primele momente. Linistea si pacea din jurul lacului sunt unul dintre motivele pentru care aceasta este una dintre destinatiile de weekend preferate ale romanilor. Viziteaza lacul in timpul toamnei si vei descoperi un superb tablou pictat in nuante calde.

Emily Marie Wilson/Shutterstock.comCastelul Bran este unul dintre simbolurile Romaniei si asta nu numai datorita legendelor care circula despre Contele Dracula, ci si datorita frumusetii sale neasemuite. Descopera-l in timpul toamnei si vei vedea o cu totul alta infatisare a acestuia.