Top 5 muzee din Bucuresti pe care cei mici trebuie sa le vada in vacanta de vara

*Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi odata cu venirea vacantei mari, momentul cel mai asteptat din timpul anului scolar. Acum ca toate temele si lectiile au fost uitate, e momentul sa stimulam creativitatea celor mici prin alte metode decat cele traditionale. In timp ce la scoala copilul primeste diverse informatii referitoare la anumite subiecte de interes general, in perioada vacantei toate aceste informatii pot fi reimprospatate si sedimentate cu ajutorul unor activitati interactive care sa ii ajute pe cei mici sa creeze diverse conexiuni.

Cea mai buna metoda prin care putem face asta in timpul vacantei este organizarea unor vizite regulate la muzeu. Pentru cei care locuiesc in capitala sau au de gand sa ajunga prin Bucuresti vara aceasta, echipa HotelGuru.ro recomanda urmatoarele muzee:

1. Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”

Cu numeroase expozitii interactive permanente si inca pe atatea expozitii tematice temporare, Muzeul Antipa se remarca prin originalitate, inovatie si interesul sporit acordat educatiei celor mici. Fie ca vrei ca cel mic sa cunoasca unele specii de animale sau ca iti doresti sa il ajuti sa inteleaga mai bine mediul inconjurator, o vizita la muzeu este cea mai buna alegere. In functie de preferinte, cei mici pot vizita expozitiile de la demisol care prezinta biodiversitatea Romaniei pe cele cinci regiuni – alpina, continentala, panonica, stepica si pontica, expozitiile de la parter unde sunt expuse specii din fauna mondiala sau expozitiile prezente la etaj unde copiii pot invata jucandu-se, cu ajutorul spatiilor interactive.

2. Muzeul National al Taranului Roman

Poporul roman este unul bogat in traditii si obiceiuri, specifice fiecarei zone culturale. Fie ca vorbim de partea de sud, partea Transilvaniei sau de regiunea Moldovei, taranii care s-au nascut si au crescut in spatiul romanesc au dus mai departe portul national, obiceiurile stramosesti si datinile de mult uitate.

Muzeul National al Taranului Roman se afla la doar cativa pasi de Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” si nu necesita mai mult de doua ore pentru vizitare. Aici, cei mici pot descoperi viata la sat, cum se imbracau bunicii si strabunicii lor, care erau principalele indeletniciri si cum decurgea o zi din viata lor.

3. Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

Dupa ce iau contact cu modul de viata al taranului roman, straiele pe care le purtau si meseriile cu care se ocupau, cei mici pot vizita Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” unde au ocazia sa admire si casele in care acestia traiau. Casele sunt si ele grupate pe regiuni, fiecare prezentand metodele specifice de constructie si modelele traditionale inserate pe porti sau garduri. Situat intr-un cadru natural splendid, cei mici pot vizita Muzeul Satului intr-o zi frumoasa de vara si imediat dupa se pot relaxa in parcul Herastrau.

4. Muzeul National de Istorie al Romaniei

Muzeul National de Istorie al Romaniei a fost infiintat in anul 1970 si inca de atunci gazduieste importante piese din tezaurul national, marturii ale existentei omului in spatiul romanesc inca din cele mai vechi timpuri si exponate din vremea geto-dacilor. Pentru copiii care deja au inceput sa studieze istoria romanilor la scoala, o vizita la acest muzeu poate reprezenta metoda ideala pentru o mai buna intelegere a materiei si totodata o ocazie nemaipomenita de a vedea cu ochii lor unele elemente ce au legatura cu lectiile predate la scoala.

5. Muzeul National al Literaturii Romane

Elevii pasionati de literatura si mediul digital au acum la dispozitie un muzeu renovat si digitalizat ce adaposteste peste 300.000 de exponate valoroase din domeniul cultural. Printre obiectele expuse se numara manuscrise, carti vechi si rare, obiecte personale si piese de mobilier ale unor artisti romani importanti, obiecte de arta plastica, fotografii si inregistrari audio si video.

Vrei sa vizitezi capitala in perioada verii? Cauta cazare pe Travelminit!