Cum sa petreci o saptamana in Bucovina?

Balate Dorin/Shutterstock.com

Bucovina este o regiune istorica din nordul Romaniei ce cuprinde 12 orase din tara noastra si 7 orase din Ucraina. Frumusetea acestui loc n-a fost nicio clipa stirbita de conflictul politic petrecut in aici, ci dimpotriva, parca dupa fiecare disputa sau ocupatie Bucovina a reinnascut si mai tanara si mai frumoasa. Cunoscuta indeosebi pentru peisajele naturale fascinante si pentru manastirile din zona, Bucovina este un adevarat cufar cu comori pentru turistii care ajung sa o descopere. Printre comorile sale se numara sate pitoresti, orase vibrante si zeci de locuri in care traditia este litera de lege.

Pentru iubitorii de traditii si natura, echipa HotelGuru.ro a realizat un itinerariu potrivit pentru o vacanta de 5-7 zile in nordul Moldovei. In el vom include, bineinteles, manastirile superbe din Bucovina si alte obiective turistice din zona. Esti gata de aventura? Sa incepem!

Ziua 1

Presupunand ca itinerariul nostru incepe din Bucuresti, dimineata si dupa-amiaza primei zile vor fi dedicate in intregime parcurgerii drumului din sudul tarii pana in Piatra Neamt, prima oprire. Piatra Neamt este capitala judetului Neamt si prezinta o importanta deosebita in economie si educatie. Din punct de vedere turistic, Piatra Neamt se mandreste cu o serie de muzee interesante, cel mai de seama fiind Muzeului de Arta Eneolitica Cucuteni. Pe langa acest muzeu, un alt lucru pe care trebuie sa il vezi este orasul, dar nu oricum, ci de sus. Telegondola te va purta deasupra orasului pana sus, la varful Muntelui Cozla. Panorama oferita este una de vis, iar fotografiile de aici nu vor mai avea nevoie de nicio prezentare.

Cazare in Piatra Neamt: 

Ziua 2

Dis-de-dimineata traseul nostru continua catre urmatorul oras important din Bucovina – Suceava. Pe drum, va recomandam sa popositi in Targu Neamt. In Targu Neamt veti gasi la intrare una dintre cele mai importante case memoriale din tara, Casa Memoriala “Ion Creanga” Humulesti, locul unde s-a nascut marele povestitor Ion Creanga. Pe langa casa memoriala, in Targu Neamt pot fi vizitate Cetatea Neamtului si Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda”. In jurul orasului Targu Neamt se gasesc de asemenea o serie de manastiri importante precum Manastirea Agapia, Manastirea Neamt, Manastirea Horaita si Manastirea Rasca.

Cazare in Targu Neamt:

Ziua 3

In cea de-a treia zi ne continuam drumul spre Suceava cu un mic ocol catre Gura Humorului. In jurul acestui oras se afla cele mai multe manastiri introduse in Patrimoniul Unesco si pentru a le descoperi pe toate pe indelete, iti propunem sa petreci doua zile in acesta locatie. In prima zi vei putea vizita manastirile din nordul orasului – Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Arbore si Manastirea Putna.

Cazare in Gura Humorului: 

Ziua 4

Ziua a patra ne prinde tot in Gura Humorului, insa de data aceasta vom vizita orasul si manastirile care au ramas in sud. Orasul Gura Humorului este un oras mic, simplu, fara foarte multe obiective turistice. Totusi, la o plimbare printre stradutele sale vei descoperi un mic univers bucovinean ce statea ascuns sub placile de beton.

In sudul orasului si estul sau au mai ramas de vizitat manastirile Voronet si Slatina. Dupa vizita de cateva ore la cele doua manastiri, propunem continuarea drumului pana la Suceava.

Ziua 5

In ziua a cincea trebuie neaparat sa faci un tur al orasului Suceava pentru a descoperi toate frumusetile care stau ascunse pe strazile lui. Printre cele mai cunoscute se numara Cetatea de Scaun a Sucevei, Hanul Domnesc, Manastirea Sfantul Ioan cel Nou si Biserica Mirauti. In apropiere de oras se afla si satul Ciocanesti, unul dintre cele mai pitoresti sate din Romania

Ziua 6 (si 7 daca este cazul)

Ultima zi de vacanta este dedicata manastirilor din nordul Sucevei, mai exact, Manastirea Patrauti, Manastirea Dragomirna si Manastirea Balinesti. Pentru cei care mai vor sa mai ramana o zi, le recomandam sa se abata din zona Bucovinei in spre Iasi, iar pentru cei care vor sa se intoarca acasa, o pot face pe drumul pe care au venit (Suceava, Piatra Neamt, Bucuresti).

Speram ca itinerariul nostru ti-a prins bine acum, in prag de concediu, iar daca decizi sa-l urmezi nu ezita sa ne trimiti cat mai multe fotografii din vacanta.