Top locuri spectaculoase din Bucovina

Dacă ești în căutarea unei destinații pline de culoare, istorie și tradiție îți propunem un sejur în Bucovina. Multiculturalitatea și relieful divers sunt doar câteva aspecte care o recomandă drept un loc de vis, care nu trebuie să lipsească din planurile tale de călătorie.

Iată câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din Bucovina, pe care să le vizitezi anul acesta.

Transrarău, Vatra Dornei

Numit „Drumul comorilor” de către localnici, Transrarăul este una dintre cele mai frumoase șosele alpine din România. Drumul de 28 kilometri traversează Munții Rarăul și atinge altitudinea de 1400 m, legând localitățiile Chiril și Pojorata. Fie că alegi să îl străbați cu ajutorul unui autoturism, pe bicicletă sau chiar la pas, vei avea parte de o experiență unică și  peisaje de vis. Îți recomandăm să incluzi în parcursul tău monumentul natural Pietrele Doamnei și Șaua Fundu Colbului.

Citește și: Descoperă locuri magice din România în 2023!

Gura Humorului, județul Suceava

Orașul-stațiune este destinația perfectă pentru cei care sunt în căutarea momentelor de liniște și pace dar și pentru cei mai spirituali dintre noi, care se vor bucura să vizitezi mânăstirile din împrejurimi. Gura Humorului este situat în partea de sud a Bucovinei, la confluența râurilor Humor și Moldova. Poți ajunge acolo urmând drumul E576 (pornind din Suceava spre Câmpulung Moldovenesc). Îți propunem să vizitezi mănăstirile Humor și Voroneț, Catedrala Nașterii Maicii Domnului, iar dacă vrei să explorezi aspecte ale traiului și tradițiilor de odinioară, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Suceava, Județul Suceava

Orașul situat în Podișul Sucevei este fostă capitală a Moldovei (1774–1918) și este o destinație ofertantă pentru cei care iubesc să exploreze istoria locurilor pe care le vizitează. La marginea orașului medieval vei găsi Cetatea de Scaun a Sucevei, o construcție fortificată care datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea, folosită în scop militar. Printre alte atracții care nu trebuie să îți scape se numără Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul Național al Bucovinei.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.