Descoperă locuri magice din România în 2023!

Ți-ai propus să călătorești mai mult în acest an? Travelminit îți este alături și în 2023 cu cele mai bune idei de călătorie, dar și cele mai bune oferte de cazare, astfel încât să ai parte de sejurul perfect, în timp ce descoperi locurile magice de la noi din țară. Și pentru că România nu găzduiește doar destinații spectaculoase, ci și oameni talentați, ne bucurăm să susținem emisiunea Românii au Talent, pe care o poți urmări în fiecare vineri seara, de la ora 20:30, pe ProTV.

Așteptăm să ne spui dacă ne-ai prins la TV și dacă ai descoperit un loc magic în care să călătorim împreună anul acesta. Noi te așteptăm pe www.travelminit.ro cu opțiuni de cazare în toată România, dar și cu cele mai bune oferte pe promotii.travelminit.ro. Care va fi următoarea destinație pe care o vei explora? Avem câteva idei de locuri pe care nu trebuie să le ratezi!

Bâlea Lac, Munții Făgăraș, județul Sibiu

Lacul glaciar din Munții Făgăraș este un obiectiv care te va fermeca cu siguranță, indiferent de sezon. Este situat la altitudinea de 2034 de metri, într-un cadru natural de poveste și este, de asemenea, locul în jurul căruia au înflorit mai multe legende. Se spune că la poalele munților trăia un tânăr păstor pe nume Bâlea. Într-o zi în care se afla cu oile la păscut, o bătrână i-a cerut ajutorul pentru a găsi plante medicinale. După ce a fost ajutată de către Bâlea, s-a transformat într-o tânără frumoasă de care păstorul s-a îndrăgostit. În ziua nunții lor, fata a plecat în pădure în căutarea florilor pentru cununi și s-a rătăcit. Bâlea a plecat pe urmele ei, însă cei doi nu s-au mai întors, iar lacul din Făgăraș a fost numit în cinstea lor.

Citește și: Orașe de explorat într-un city-break în România

Castelul de Lut Valea Zânelor, Porumbacu de Sus, județul Sibiu

La poalele munților Făgăraș, vegheat de Vârful Negoiu, se află tărâmul de poveste Valea Zânelor și Castelul de Lut. Construcția integrală din lut este rezultatul viziunii comune a unui arhitect și a unui om de publicitate, pasionați de materiale ecologice și traiul simplu din inima naturii. Se spune că tărâmul este cutreierat de către zâne și alte creaturi magice, care îl protejează de rele. Castelul cuprinde 2 nivele cu 10 camere și poate fi vizitat oricând de către cei curioși.

Lacul Ochiul Beiului, județul Caraș-Severin

Vei găsi lacul faimos pentru culoarea sa de un albastru profund în Parcul Național Cheile Nerei, la altitudinea de 310 metri. Nu doar culoarea acestuia este spectaculoasă, ci și faptul că nu îngheață niciodată, păstrând o temperatură constantă de 4-8 grade Celsius pe tot parcursul anului. Legenda spune că fiul unui bei s-a îndrăgostit de o frumoasă fiică de păstor, însă tatăl lui s-a împotrivit căsătoriei dintre cei doi și a închis-o pe fată Turnul Mare din Cheile Nerei. Aceasta a scăpat însă, împletind o funie din propria rochie, dar a fost într-un final prinsă de către bei și ucisă. Se spune că, aflând această veste, fiul beiului a vărsat atât de multe lacrimi, încât s-a format lacul Ochiul Beiului.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.