Orașe de explorat într-un city-break în România

Dacă ești cu gândul la următoarea vacanță prin țară, acum este momentul să începi să îți faci planuri. Și cum mereu îți sărim în ajutor cu cele mai bune idei de sejur, am adunat și de această dată câteva propuneri de orașe pe care să te explorezi într-un city-break prin România.

Sibiu, județul Sibiu 

Orașul Sibiu este unul dintre cele mai apreciate orașe de la noi din țară, grație multiculturalității, a arhitecturii unice și a străzilor pitorești, unde găsești crâmpeie de istorie la tot pasul. Cât timp ești acolo, te încurajăm să vizitezi Casa Albastră (o clădire în stil baroc care datează din secolul al XV-lea), Casa Artelor (un hub cultural care găzduiește diverse evenimente), celebrul Pod al Minciunilor și Palatul Brukenthal (pe care îl vei găsi în Piața Mare).

Citește și: Cele mai frumoase peisaje montane din România

Timișoara, județul  Timș

Orașul de pe Bega se bucură anul acesta de titlul de Capitală Europeană Culturală, așadar nu trebuie să lipsească din planurile tale de călătorie. Weekendul din perioada 17-19 februarie este cel în care Timișoara intră oficial în anul cultural, cu o serie de concerte care vor avea loc în Piața Unirii. Printre artiștii invitați se numără cântăreața ucraineană Alyona, compozitorul și pianistul Andrei Irimia și artiștii locali, Implant pentru Refuz. Îți recomandăm să vizitezi Bastionul Maria Theresia, Muzeul Satului Bănățean și Muzeul Național de Artă. 

Oradea, județul Bihor

Orașul bihorean este destinația perfectă pentru pasionații de arhitectură și frumos. Cea mai bună modaliate de a-l descoperi este să o iei la pas, în timp ce admiri cele 89 de clădiri art-nouveau și restul de construcții în stil baroc și secession. Iar dacă dorești să te bucuri de un sejur relaxant, poți da o fugă până la stațiunea balneară Băile Felix, care se află la doar 10 kilometri distanță de oraș. 

Iași, județul Iași 

Orașul Iași este o destinație care te va cuceri prin istoria bogată pe care o încapsulează, pe care o poți descoperi pe tot parcursul călătoriei tale, căci ai la dispoziție o mulțime de muzee și case memoriale pe care să le incluzi în planurile tale. În perioada 1564-1859 a fost capitală a Principatelor Unite, iar între anii 1916 și 1918 a fost capitală a Regatului României. Printre atracțiile care nu trebuie să îți scape se numără Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Bojdeuca Ion Creangă și Muzeul de Artă din Iași. 

Cluj-Napoca, județul Cluj

Orașul reședință al județului Cluj este iubit în special de către tineri, căci este plin de viață, iar oportunitățile de distracție nu sunt puține. Cu toate acestea, Cluj-Napoca are mai multe de oferit, fiind o destinație perfectă și pentru cei dornici de explorare, pentru familile cu copii dar și pentru cei care își doresc un sejur relaxant. Îți propunem să vizitezi Grădina Botanică Alexandru Borza, Parcul Etnografic Romulus Vuia, parcul Cetățuia și Parcul Central Simion Bărnuțiu. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.