Cele mai frumoase peisaje montane din România

Muntele este fără doar și poate destinația favorită a românilor în acest sezon și nu este de mirare, căci acum este cel mai bun moment în care te poți bucura de peisajele de vis. Dacă nu ți-ai făcut planuri de călătorie, avem câteva propuneri pentru o escapadă montană pe cinste. 

Masivul Ceahlău, județul Neamț

Masivul Ceahlău este destinația ideală pentru iubitorii de frumos și drumeții, chiar și pe timp de iarnă. Dacă vrei să ai parte de priveliști pitorești care par a fi desprinse din basme, îți recomandăm traseul Izvorul Muntelui-Lutu Roșu. Asigură-te că pornești la drum cu toate echipamentele necesare și că verifici starea traseului contactând salvamontiștii, astfel încât să te bucuri de această experiență pe deplin!

Citește și: Rezoluții de An Nou: locuri pe care să le descoperi în România în 2023

Bâlea Lac, Munții Făgăraș, județul Brașov

Bâlea Lac este un loc superb indiferent de sezon, însă iarna capătă un farmec aparte, cu crestele înzăpezite și aerul curat de munte. Tot acolo, la altitudinea de 2000 de metri se află  hotelul de gheață Europa, construit an de an, în sezonul rece, din zăpadă și blocuri de gheață extrase din lac. Ansamblul cuprinde 10 camere tematice, care poartă denumirea unei capitale europene, un restaurant și un bar. Cum ajungi acolo? De la Cascada Bâlea ai la dispoziție o telecabină, care te va duce la destinație.  

Munții Harghita, județul Harghita

Munții Harghita sunt la mare căutare, mai ales în rândul iubitorilor sporturilor de iarnă, care se strâng an de an pe celebra pârtie Harghita Mădăraș. Cei care doresc să exploreze comorile ascunse ale munților au la dispoziție mai multe variante demne de imortalizat. Printre ele se numără lacul Sf. Ana, singurul lac vulcanic de pe teritoriul țării noastre, unde vei avea parte de un decor de iarnă de basm. 

Munții Hășmașul Mare, județul Harghita

Iată o destinație care nu trebuie să lipsească din lista celor cu spirit de aventură. Munții Hășmașul Mare din județul Harghita oferă ocazia unor drumeții pe cinste accesibile oricui. Așadar îți propunem să parcurgi traseul Bălan-Piatra Singuratică-Hășmașul Mare, marcat cu triunghi roșu, pentru a avea parte de niște priveliști spectaculoase. Cât timp ești acolo, poți da o fugă până la lacul Roșu, care este situat la poalele muntelui.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.