Rezoluții de An Nou: locuri pe care să le descoperi în România în 2023

Ți-ai propus să călătorești mai mult în anul care vine? Am pregătit un top al destinațiilor care nu trebuie să îți scape în 2023, astfel încât să îți completezi lista de rezoluții. Iată care sunt alegerile noastre.

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri rutiere din lume și poate fi vizitat începând cu mijlocul lunii iunie, până la sfârșitul lui octombrie. Drumul pornește din localitatea Bascov din județul Argeș și se întinde până în apropierea localității Cârțișoara, având impresionanta lungime de 151 kilometri. 

Citește și: Top cabane pentru o vacanță de iarnă ca în basme

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării sau Defileul Dunării este o zonă de 9 kilometri, care pornește din punctul de întâlnire a fluviului cu Munții Banatului și a masivelor de pe malul sârbesc. Este cu siguranță cea mai frumoasă zonă a Dunării de pe teritoriul țării noastre și este împărțită în porțiunile Cazanele Mari (cu o lungime de 4 kilometri, traversează Ciucarul Mare și Veliki Strbac) și Cazanele Mici (cu o lungime de 3 kilometri, traversează Ciucarul mic și Mali Strbac).

Geamăna, județul Alba

Comuna Geamănă, numită și „satul scufundat”, este o destinație mai puțin obișnuită, care îți va oferi un peisaj inedit. În 1977 a început exploatarea minieră la Roșia Poieni, iar în 1986 s-a produs devărsarea sterilului care a acoperit așezare aproape în întregime. În prezent, mai poate fi zărit doar turnul vechii biserici, care va fi acoperit în întregime, odată cu trecerea timpului. Pe alocuri, lacul steril a căpătat o culoare roșiatică, iar priveliștea asupra acestuia pare desprinsă din altă lume.

Aghiereşu, Cluj-Napoca

Comuna Aghiereșu este situată la doar 30 de kilometri de Cluj-Napoca și găzduiește lacul poreclit „laguna albastră”, faimos pentru culoarea sa neobișnuită. Acesta s-a format în urma inundării unei foste cariere prăbușite. Albastrul intens al apei este rezultatul acumulării precipitațiilor dintr-o exploatare de caolin.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.