Top cele mai stranii destinații din România

Ești adeptul călătoriilor neconvenționale și te consideri curajos? Îți prezentăm câteva destinații care îți vor da fiori, nu doar prin frumusețea lor, ci și prin poveștile stranii pe care le ascund. Să începem!

Castelul Bran, județul Brașov

Nu puteam începe acest top decât cu celebrul castel Bran, care a fascinat o lume întreagă cu legendele care au luat naștere în jurul său. Acesta se găsește la 29 de kilometri distanță de Brașov, în localitatea omonimă, înconjurat de un decor montan de vis, care a cucerit inima Reginei Maria. Totul a început cu romanul “Dracula” al scriitorului irlandez Bram Stoker, despre un conte misterios care locuia într-un castel asemănător cu Castelul Bran. Acest mit a devenit celebru pe întregul glob, atrăgând o mulțime de turiști din afara hotarelor, curioși să vizitezi casa temutului Conte Dracula.

Citește și: Top castele mai puțin cunoscute din România pe care le poți vizita toamna aceasta

Satul Geamăna, județul Alba

Comuna Geamănă, cunoscută ca “satul scufundat”, este o destinație cu adevărat unică, datorită istoriei sale dar și a peisajului straniu pe care îl oferă. În urma exploatării miniere începute în 1977, devărsarea sterilului din 1986 a acoperit aproape în totalitate așezarea. Astăzi, singurul element vizibil este turnul bisericii vechi, care va dispărea cu trecerea timpului. Lacul steril a dezvoltat o nuanță roșiatică în unele zone, oferind o priveliște care pare a fi desprinsă din altă lume.

Pădurea Hoia Baciu, județul Cluj

Copacii cu forme neobișnuite, poveștile și fenomenele inexplicabile care au făcut înconjurul lumii i-au adus pădurii din apropierea orașului Cluj-Napoca reputația de „unul dintre cele mai temute locuri de pe glob”. Aceasta se găsește în apropierea Muzeului Satului și se întinde de-a lungul a doar 3 kilometri pătrați. Dincolo de legendele care au luat naștere aici, pădurea de stejari și fagi este un loc ofertant pentru orice iubitor al naturii. Aici, turiștii pot lua parte la picnicuri, în zonele special amenajate și pot participa la diverse evenimente. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.