Descopera frumusetile rurale ale Bucovinei

Sursa foto: Danny Iacob/Shutterstock.com

Considerata un taram binecuvantat, cu peisaje pitoresti, monumente de arhitectura incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO si traditii uimitoare pastrate de sute de ani, Bucovina este una dintre cele mai fascinante regiuni de pe plaiurile romanesti. Cei mai mult vizitatori sunt atrasi de aceasta parte  a tarii datorita frumusetii rurale si peisajelor verzi ce amintesc de copilaria petrecuta la bunici, cu ale lor case cu pridvor, capite de fan si aer proaspat. Satele autentice din Bucovina, in care localnicii isi traiesc viata dupa principii puternice si respectand traditiile si obiceiurile pastrate din mosi-stramosi, pot concura cu succes cu destinatiile rurale mai celebre din Europa, insa putem spune ca sunt chiar mai atragatoare datorita caldurii oamenilor care le populeaza.

De-a lungul istoriei, pamanturile Bucovinei au fost calcate de diferite nationalitati ce au influentat regiunea prin arhitectura, pictura, gastronomie, traditii, port popular si obiceiuri. Rusii, ucrainienii, evreii si polonezii, cu totii si-au lasat amprenta asupra Bucovinei. Iar cand vine vorba de locurile propriu zise, primul cuvant care ne vine in minte este “pitoresc”. Intreaga regiune este conturata de paduri imbelsugate, pasuni inverzite, peisaje montane si locuinte traditionale. Bucovina este, fara doar si poate, una dintre cele mai bune destinatii romanesti pentru un sejur linistit, in care sa te bucuri de linistea naturii, de mancare traditionala si de aer curat.

In multimea de frumuseti rurale ale Bucovinei se remarca 3 sate:

Putna. Cine nu a auzit de Manastirea Putna, prima ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare? Este una dintre atractiile comunei Putna, alaturi de chilia lui Daniil Sihastru, Biserica Nasterea Maicii Domnului si de biserica din lemn, un monument istoric construit de voievodul Dragos, unul dintre intemeitorii Moldovei.

Datorita numarului imens de turisti care vin anual aici pentru a-i vizita lacasurile de cult, comuna Putna a fost poreclita “Ierusalimul romanesc”. Impresionanta si printr-un cadru natural pitoresc, fiind inconjurata de zone deluroase impadurite de foioase si de rasinoase, comuna Putna merita, cu siguranta, sa fie vizitata.

Locuri bune de cazare in sat pot fi gasite aici: http://bit.ly/2KgCF9T

Sucevita. Faimoasa pentru manastirea Sucevita inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, acesta comuna este apreciata, de asemenea, pentru peisajele sale frumoase. Cu un turism din ce in ce mai dezvoltat, in special in ceea ce priveste locurile de cazare si activitatile de petrecere a timpului liber, cum ar fi centrele spa si centrele de echitatie, comuna Sucevita ascunde mai multe comori culturale ce merita explorate. Desigur, manastirea Sucevita este cel mai de seama obiectiv turistic din sat, aceasta fiind una dintre cele mai bine conservate manastiri medievale din Bucovina, avand o arhitectura bizantina interesanta, cu amprente gotice si moldovenesti. Alte obiective turistice din Sucevita ce merita vizitate sunt casa memoriala Isaclie Porumbescu, tatal compozitorului Ciprian Porumbescu si muzeul etnografic Sucevita, unde este expusa o colectie impresionanta de mestesuguri facute de localnicii din zona, cu oua incondeiate, covoare tesute la razboi, pictura pe sticla, camasi populare tesute manual si obiecte sculptate in lemn.

Locuri bune de cazare in sat pot fi gasite aici: http://bit.ly/2BgW2gv

Fundu Moldovei. Impresionanta, in primul rand, pentru arhitectura traditionala realizata in mare parte din lemn, comuna Fundu Moldovei atrage vizitatori si datorita frumusetii peisajelor sale pitoresti. Cel mai important obiectiv turistic din sat este o biserica din lemn, construita cu 200 de ani in urma, unde se odihneste trupul lui Traian Popovici, un fost localnic ce a salvat zeci de mii de evrei de la deportare in Transnistria.

Turistii care vin in Fundu Moldovei pentru cateva zile linistite prefera sa-si petreaca timpul facand drumetii pe munte sau culegand ciuperci si plante medicinale, cu ajutorul localnicilor, desigur. Totodata, in sat se gasesc mai multe restaurante in care se servesc bunatati culinare locale, din care nu lipsesc tocanitele, poalele-n brau, mamaliga de cartofi si tochitura moldoveneasca.

Locuri bune de cazare in sat pot fi gasite aici: http://bit.ly/2zf4YRN