Calator in Targu Neamt. Ce este de vazut in jurul micului oras moldovenesc

Sursa foto: Hurghea Constantin/Shutterstock.com

Cu o diversitate de obiective turistice care te poarta dintr-o era in alta si te plimba printr-un amalgam de sentimente, Targu Neamt, acest orasel din regiunea Moldovei despre care se vorbeste mult prea putin, este o destinatie incantatoare ce isi impresioneaza toti vizitatorii ce se incumeta sa-i exploreze tinuturile. Cu o fortificatie incredibila, Cetatea Neamtului, unde Stefan cel Mare obisnuia sa-si conduca armata in aprigele lupte contra invadatorilor, o nostalgica si micuta casa memoriala a celui mai mare scriitor roman, Ion Creanga, unde nazdravanul Nica avea sa-si traiasca frumoasa copilarie, mai multe manastiri cu o oaza duhovniceasca care te apropie de Dumnezeu si cu o rezervatie de zimbri unde poti admira indeaproape aceste animale impresionante care sunt, din pacate, din ce in ce mai putine pe teritoriul tarii noastre… oraselul Targu Neamt iti va intra in suflet!

Iata asadar la ce atractii turistice sa poposesti in calatoria ta in imprejurimile acestui frumos loc din regiunea Moldovei:

Casa Memoriala Ion Creanga. Construita in stilul arhitectural popular moldovenesc, aceasta casuta din satul Humulesti este locul in care turistii vin sa patrunda mai bine in tainele povestirilor scriitorului Ion Creanga, care ne-a umplut copilaria de farmec si de haz. In aceasta gospodarie si in apropierea sa au avut loc unele dintre cele mai celebre isprave ale lui Nica al lui Apetre relatate in povestile incluse in volumul “Amintiri din Copilarie”, cum ar fi “La scaldat”, “La cirese” si “Pupaza din tei”. In plus, in interioarele casutei vei gasi cateva obiecte personale ale scriitorului, precum si poze in care apare atat el cat si familia sa.

Parcul Tematic Ion Creanga. Un loc de neratat in imediata apropiere a Casei Memoriale a lui Ion Creanga, acest parc tematic este o adevarata placere pentru copii! Chiar la intrare vei da de Mariuca, matusa severa a lui Nica, stand in poarta cu “o jordie in mana”. Totodata, in parc vei gasi caprele raioase ale Irinucai si mai multe personaje readuse la viata din povestile lui Creanga, ce ne-au facut copilaria mai frumoasa!

Cetatea Neamtului. Construita in secolul al XIV-lea de catre Petru Musat si reabilitata in anii 1992 in cadrul programului UNESCO de restaurare si renovare a monumentelor istorice, precum si in anii 2000 prin fonduri europene, Cetatea Neamtului este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din apropiere de Targu Neamt. Situata, mai exact, pe Culmea Plesului, strajuind Valea Ozanei, aceasta cetate medievala avea sa-si traiasca gloria in perioada domniei lui Stefan cel Mare care, profitand de sistemul defensiv puternic ale zidurilor solide ale constructiei, a reusit sa faca fata asediului impus de Mohamed al II-lea in timpul luptei de la Valea Alba-Razboieni.

Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda”. Foarte aproape de Manastirea Neamt se gaseste una dintre cele mai bine conservate rezervatii de animale salbatice din Romania, unde poate fi intalnit zimbrul, fostul rege al padurilor moldave, dar si alte animale fascinante, precum ursul brun, cerbul carpatin, caprioara, vulpea, lupul, iepurele, bursucul si cerbul lopatar. Tot aici vei intalni cativa fazani de decor si doua exemplare de muflon european (stramosul oii domestice). Fiind considerata una dintre cele mai mari rezervatii de zimbri de pe Batranul Continent, acest loc merita cu prisosinta sa fie vizitat!

Manastirea Neamt. Cel mai cunoscut lacas de cult din judetul Neamt, aceasta manastire ortodoxa situata in comuna Vanatori-Neamt a ramas neatinsa de vremurile aspre ale sutelor de ani ce au insotit-o. A fost ctitorita la cererea lui Stefan cel Mare, fiind astfel una dintre cele mai vechi manastiri din regiunea Moldovei.


Locuri de cazare in Targu Neamt gasesti aici