Peisajele montane din Romania sunt o adevarata incantare pentru calatori atat pe timp de iarna, cat si in anotimpurile mai calduroase. Iar una dintre cele mai pitoresti destinatii de munte pe care le putem gasi pe plaiurile mioritice este zona Bran – Moeciu, o zona de poveste situata la poaelele Pietrei Craiului, cu sate ce par a fi uitate in timp, pasuni de un verde desavarsit, capite presarate si cu fel si fel de obiective turistice create de mana si imaginatia omului.
Daca planuiesti sa explorezi aceste meleaguri brasovene, iti recomandam sa adaugi in itinerariul de calatorie urmatoarele 5 locuri:
1. Castelul Bran. Fara doar si poate, Castelul Bran, in jurul caruia persista legenda lui Dracula, este principalul obiectiv turistic pe care trebuie sa il bifezi cand ajungi in localitatea Bran. Se gaseste la 30 de kilometri de Brasov si poate fi observat de la kilometri departare stand semet si impunator intre masivii Pietrei Craiului si ai Bucegilor, in culoarul Rucar-Bran. Aceasta cetate medievala avea sa fie, in anii ‘20, locuita de indragita Regina Maria, care a si adus cateva modificari structurii castelului.
2. Pestera Liliecilor. Este o pestera protejata de lege, situata pe teritoriul localitatii Pestera si adaposteste numeroase specii de lilieci, unele nemaintalnite in alte parti ale tarii. Desi nu este amenajata din punct de vedere turistic, pestera este bine cunoscuta de catre localnici care adesea ii indruma pe vizitatori catre aceasta atractie a localitatii lor. Pestera Liliecilor se gaseste la altitudinea de 950 de metri si, in trecut, avea sa fie locul de cercetare pentru studentii Institutului de Speologie din Bucuresti.
3. Muntii Piatra Craiului. Muntii Piatra Craiului ofera cele mai spectaculoase, dificile si impresionante trasee montane din Carpatii romanesti. Sunt, fara indoiala, muntii pe care doresc sa ii cucereasca toti iubitorii muntelui din tara noastra, chiar daca traseele lor vin cu numeroase impedimente si incercari. Crestele acestor zvleti Crai carpatini se intind pe latura de vest si nord-vest a culoarului Rucar-Bran, iar cel mai inalt punct al lor este varful La Om, poreclit Piscul Baciului, a carui altitudine atinge 2.238 de metri.
4. Satul Moeciu de Sus. Moeciu de Sus reprezinta destinatia perfecta pentru calatorii care doresc o zi sau doua de relaxare in inima naturii, inconjurati de o frumusete montana fara cusur si de ospitalitatea localnicilor. Linistea satului de munte, aerul proaspat, papanasii cu dulceata de afine, branza de burduf si pastrama de oaie cu mamaliguta sunt ca un magnet pentru vizitatorii acestui sat. Localitatea se gaseste la o altitudine de 1000 de metri si este creionata de poienite inverzite pe care se perinda mai mereu oi, vaci si alte animale domestice, in spate carora se ivesc crestele albe ale Pietrei Craiului si ale Bucegilor.
5. Cheile Gradistei. In mijlocul peisajelor minunate ale zonei Bran – Moeciu intalnim unele dintre cele mai spectaculoase chei din tara noastra, Cheile Gradistei. Acestea sunt situate in apropierea localitatii Moeciu de Sus si impresioneaza datorita peisajelor virgine care le inconjoara, dar mai ales datorita formatiunilor stancoase ce intra in componenta lor. Aproape de Cheile Gradistei vei putea zari cascada La Chisatoare, o cascada formata pe travertin, considerata a fi rezervatie naturala.
Locuri de cazare in zona Bran – Moeciu gasesti aici!