Arges, judet cu relief montan situat in partea central-sudica a Romaniei, isi surprinde calatorii cu o diversitate de frumuseti naturale si atractii turistice. Pe meleagurile argesene vei gasi chei, pesteri, lacuri, cascade, site-uri istorice, renumite obiective culturale si cate si mai cate…
Daca ti-ai propus ca intr-unul dintre weekendurile viitoare sa explorezi tinuturile acestui judet, noi te ajutam sa-ti alcatuiesti itinerariul de calatorie sugerandu-ti urmatoarele atractii turistice:
Cetatea Poenari. Este una dintre cele mai impresionante cetati de pe teritoriul tarii noastre, avand o priveliste uluitoare asupra Cheilor Argesului, Muntilor Fagaras si Barajului Vidradu. Prin urmare, incarca-te cu energie si urca cele 1480 de trepte ale fortaretei pentru a te bucura de panorama. Denumita si Cetatea lui Negru Voda, aceasta constructie falnica din piatra dateaza din secolul al XIV-lea si se gaseste aproape de localitatea Arefu, chiar langa baraj.
Cetatea merita vizitata nu numai pentru privelistea spectaculoasa pe care o ofera, dar si pentru ca a jucat un rol important in istoria Romaniei. A fost una dintre resedintele domnitorului Vlad Tepes, fiindu-i loc de refugiu in timpul invaziei otomane.
Muzeul Etnografic si de Arta Populara din Domnesti. Probabil cel mai interesant muzeu din judet, acesta gazduieste o colectie impresionanta, de peste 1000 de obiecte ce au fost donate, de-a lungul timpului, de localnicii din Domnesti. Chiar din prima incapere vei ramane fascinat de expozitia muzeului, unde vei gasi cateva costume populare superbe, specifice zonei, printre care se numara si un costum alb de mireasa. Tot in colectia de port popular vei putea observa camasa mocaneasca (care este specifica ciobanilor domnisani), marama tesuta din fire de borangic si o fota batraneasca ce a fost croita tocmai in secolul al XIX-lea.
Muzeul mai are doua incaperi; una in care sunt expuse unelte folosite in treburile traditionale precum pastoritul, prelucrarea lemnului, pomicultura si lucrarile gospodaresti, iar alta care se prezinta sub forma unei camere de locuit specifice zonei Domnesti.
Transfagarasanul. Drumul DN7C, cunoscut mai mult sub denumirea de Transfagarasanul, a intrat in topurile celor mai spectaculoase sosele din intreaga lume, prin urmare nu ai voie sa-l ignori atunci cand calatoresti prin Arges. Din pacate, in sezonul rece, din cauza zapezilor, drumul este inchis. Serpuind printre Muntii Fagaras, Transfagarasanul leaga doua regiuni istorice: Muntenia si Transilvania. Se intinde pe o lungime de 90 de kilometri, iar cel mai inalt punct al sau este Lacul Balea, care se gaseste intr-un cadru extrem de pitoresc, la altitudinea de 2034 de metri.
Manastirea Curtea de Arges. Bijuteria de pe coroana arhitecturala a Argesului nu poate fi decat Manastirea Curtea de Arges, construita de Neagoe Basarab intre anii 1515 si 1517. Manastirea ascunde o legenda frumoasa, dar trista, care spune ca Mesterul Manole, incercand sa ridice cladirea si tot lovindu-se de obstacolul daramarii zidurilor in timpul noptii, recurge la sacrificiul suprem, si anume de a-si zidi sotia, pe Ana, intr-unul dintre peretii manastirii.
Barajul Vidraru. Barajul format la lacul de acumulare Vidraru care a fost construit in anul 1965 este o necesitate cand vizitezi judetul Arges. Lacul se intinde pe o suprafata de 893 de hectare si se mandreste cu o imagine pitoreasca, datorata stancilor muntoase din jurul sau. Barajul a fost construit pentru a aduna raurile Buda si Capra in asa fel incat sa se previna inundatiile, dar si pentru a produce energie electrica.
Locuri de cazare in judetul Arges gasesti aici!