In Bucuresti se desfasoara pana pe 8 octombrie “Festivalul recoltei”

Sursa foto: its_al_dente/Shutterstock.com

Toamna se numara bobocii, insa nu numai. Toamna numaram si roadele bogate ale naturii si ne minunam inca o data de rezultatul muncii noastre de peste an sau, in cazul bucurestenilor, de rezultatul muncii altora. Cum unde? La Festivalul Recoltei! Vino sa (re)descoperi traditiile si obiceiurile populare specifice acestui sezon si sa degusti cele mai gustoase fructe si legume proaspat culese in Parcul Lumea Copiilor, intre 29 septembrie si 8 octombrie.

Nu-i anotimp fara festival si nici weekend fara petrecere in vesnicul tanar Bucuresti. Chiar daca vremea joaca feste localnicilor si se anunta cand mai aspra, cat mai ingaduitoare, bucurestenii nu renunta la traditiile deja consacrate ale fiecarui sezon. Daca e toamna, e vremea recoltei, iar daca recolta e bogata trebuie aratata tuturor celor care vor sa se minuneze de dansa.

Struguri de toate culorile, nuci, prune, dovleci, branzeturi, preparate traditionale din carne, muraturi, zacusca, conserve, siropuri, dulceturi si cate si mai cate se gasesc zilele acestea in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti. Pofticiosi sau curiosi, cu mic, cu mare, toti bucurestenii sunt asteptati la rondul de la intrarea in Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 de catre comercianti veniti din toate colturile tarii.

Festivalul Recoltei – 150 de expozanti la Bucuresti

Aproximativ 150 de expozanti sunt asteptati zilele astea in Capitala sa isi arate cele mai frumoase exemplare de fructe, legume sau preparate traditionale. Asa cum am mentionat mai sus, varietatea este cuvantul de ordine si belsugul domneste la fiecare colt. Fie ca vrei sa iti umpli camara cu cateva borcane de dulceata, zacusca sau muraturi, fie ca esti doar curios cu ce se mai lauda gospodarii anul acesta, esti asteptat pana pe data de 8 octombrie sa vizitezi cel mai mare festival al toamnei.

Muzica, micii si vinul nu lipsesc nici de la petrecerea de anul acesta

Ca in fiecare an, micii sfaraie pe gratare alaturi de carnati, frigarui si alte preparate din carne traditionale. Acompaniati de un taraf autentic, micii sunt pregatiti cu pasiune si pricepere de catre cei mai iscusiti bucatari ai Romaniei. Nu ne crezi pe cuvant? Convinge-te si singur. Degusta bucatele traditionale si lasa-te purtat intr-o incursiune de cateva zeci de minute prin bucataria romaneasca adevarata.

Alaturi de bucatari se vor afla si reprezentanti ai podgoriilor romanesti care te vor imbia cu cele mai rafinate si parfumate vinuri facute la noi in tara.

Turist pentru o zi

Daca tot ai iesit din casa cu gand de relaxare, ar fi pacat sa te opresti doar la un eveniment. Acorda-ti o zi doar pentru tine si orasul tau si descopera Bucurestiul in ziua respectiva ca si cand ai fi un turist venit din taramuri indepartate. Viziteaza obiectivele turistice principale din Capitala si fotografiaza-te alaturi de toate cladirile interesante pe care le intalnesti.


HotelGuru.ro este prietenul tau online de nadejde care iti prezinta toate evenimentele importante de la noi din tara. De asemenea, tot HotelGuru.ro iti asigura si cele mai bune locuri de cazare din Romania, asa ca daca ai vreodata nevoie de vreo recomandare nu ezita sa consulti site-ul nostru www.hotelguru.ro.