Bucureștiul interbelic: 3 locuri pe care le poți vizita pentru o călătorie în timp

Dacă vrei să te bucuri din plin de farmecul de odinioară al micului Paris, știm câteva locuri care te vor purta instant în atmosfera Bucureștiului interbelic. Iată 3 obiective pe care le poți vizita, pentru o călătorie în timp. 

Hotel Lido

Hotelul Lido se găsește pe faimosul Bulevard Magheru și reprezintă o parte semnificativă din istoria Bucureștiului. Acest loc emblematic a fost inaugurat în 1930, fiind construit după planurile arhitectului Ernest Doneaud, într-un stil unic, care cuprinde elemente moderniste și art deco. În perioada interbelică dispunea de 100 de camere, o grădină, un restaurant și desigur, cea mai râvnită atracție a sa, piscina cu valuri, prima de acest fel din Europa. Astfel, a devenit unul dintre cele mai iubite locuri de către înalta societate, printre oaspeții săi numărându-se membrii ai familiei regale și diverse personalități mondene ale acelei vremi. În prezent, hotelul a beneficiat de un proces amplu de reabilitare și dispune de 115 camere, dintre care 18 apartamente. 

Citește și: 3 parcuri pentru cei cu spirit de aventură

Casa Mița Biciclista

Casa Mița Biciclista este o bijuterie Art Nouveau cu elemente de neo-baroc care se găsește în apropierea Bisericii Amzei, de pe strada Cristian Tell, și care și-a redeschis porțile anul acesta, după ce a fost restaurată de către proprietari și preluată în administrare de către ARCEN, transformând-o într-un stabiliment creativ și totodată, într-unul dintre cele mai vii locuri ale capitalei. Aici au loc o mulțime de evenimente culturale, expoziții, baluri și tururi ghidate, în care vizitatorii pot afla aspecte fascinante din viața Miței Biciclista și ale imobilului pe care frumoasa curtezană l-ar fi primit în dar de la regele Ferdinand. În prezent, casa de pe Cristian Tell cuprinde un bar, o viitoare braserie, ale cărei vitrine sunt decorate de către artistul Dan Perjovschi și o grădină cu bar pentru cocktails.

Palatul Bragadiru

Palatul neorenascentist de pe Calea Rahovei a fost inaugurat la sfârșitul secolului al XIX-lea și este o mărturie în prezent a perioadei Belle Époque. Acesta a fost construit de către Dumitru Marinescu Bragadiru, unul dintre cei mai mari afaceriști din Europa de la acea vreme, și unul dintre cei mai mari producători de bere din istoria României. În perioada interbelică era un loc popular în care aveau loc baluri fastuoase. În prezent, găzduiește o mulțime de evenimente culturale, printre care și Balul Bucureștiului Interbelic, organizat de către Fundația Calea Victoriei, care are loc în fiecare toamnă, pe ritmurile de jazz ale aniilor ‘20 și ‘30.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.