Bungee jumping sau saltul cu parasuta – experiente unice pentru curajosi

Experiente unice - saltul cu parasuta sau bungee jumpingVreti sa evadati din cotidian macar pentru o zi, sa ”zburati” cu adevarat, nu doar in visurile voastre? Un salt cu parasuta, un zbor cu parapanta sau o sesiune de bungee jumping va pot satisface nevoia nebuna de adrenalina. Experientele de acest gen sunt cu adevarat unice, iar cei care le-au incercat odata pot sa va confirme ca ar putea crea dependenta. Sa te desprinzi de sol, sa simti cum plutesti sau cum cazi in gol. Cati dintre voi au incercat asta?

Saltul cu parasuta

Nu trebuie sa fii putin nebun sa faci asta, ci doar putin mai curajos decat ceilalti. Va garantam ca la final vei spune ”Wow, wow, wow!”. Sentimentul pe care-l vei trai odata desprins de avion, cumulat cu plutirea in aer (in momentul deschiderii parasutei) este de nedescris. Nu poti decat sa-l traiesti pe propria piele, iar cei de la TNT Brothers iti garanteaza siguranta si…placerea. Toate parasutele sunt echipate cu sistem de deschidere automata (AAD), astfel incat parasuta sa se deschida la o anumita inaltime care sa permita ajungerea la sol in deplina siguranta, chiar daca nu este folosita comanda manuala.

Daca sunteti incepator, veti plati 700 de lei pentru un zbor cu parasuta in tandem (insotit de un profesionist). Daca doriti si dovada filmata a sariturii, atunci trebuie sa platiti 930 de lei. Pentru un plus de fotografii, tariful ajunge la 1.000 de lei. Costurile pentru avansati sunt mult mai mici: 120 de lei pentru un salt individual si 1.150 de lei pachetul de zece sarituri, valabil sase luni.

Adresa: Aerodrom Clinceni, strada Aeroportului nr.114, comuna Cornetu, Ilfov
Telefon: 0724-695867
Program: vineri, de la 12:30 pana la apus; sambata – duminica de la 8:30 pana la apus.

Bungee jumping

Ti-a spus cineva ca esti putin ”sarit de pe fix”? Sigur nu stia ce inseamna asta, pentru ca sariturile in gol, cu coarda elastica, dintr-un loc fix iti dau o senzatie placuta, unica, de abandonare a propriului corp in fata destinului. E mult spus asta, pentru ca ”abandonarea” este monitorizata permanent de catre alpinisti profesionisti. In acelasi timp, bungee jumping-ul te relaxeaza si te elibereaza de stres, si iti intareste fiecare muschi al corpului.

Cea mai cautata zona din Romania pentru practicarea bungee jumping-ului este cea din Cheile Rasnoavei, la trei kilometri de soseaua Predeal – Rasnov. Instalatia de aici este pe primul loc in Europa de Est si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia. Vei sari de o inaltime de aproape 140 m, la care vei fi transportat cu o nacela si echipat cu un ham de alpinism.

Daca ti se pare ca inaltimea este prea mare, poti alege sa sari dintr-o locatie mai putin obisnuita – in Parcul Herastrau din Bucuresti, de la doar 51 de metri inaltime. Pentru incepatori, aceasta ar fi locatia perfecta. Cei de la Jump Adventure te vor ajuta sa-ti infrangi chiar si ultima urma de teama. Un salt in gol de la 40 de metri inaltime (Cheile Rasnoavei) costa 150 de lei, dar daca iei cu tine un prieten, veti plati amandoi cate 100 de lei. Un salt de la 140 de metri inaltime, in aceeasi locatie, costa 100 de euro. Si aici se fac reduceri.

Telefon: 0721-479746; 0766-300045
e-mail: info@jumpadventure.ro

Zbor cu parapanta

Ei, aici vorbim de adevarata relaxare, chiar daca pare un sport extrem. Chiar daca nu ai mai zburat niciodata, nu-ti face probleme, nu ai nevoie de cursuri speciale. Vei fi insotit tot timpul de un instructor, cu care vei zbura in tandem. Poti incerca aceasta senzatie in orice anotimp, nu ai nevoie decat de conditii atmosferice prielnice. In Romania poti zbura cu parapanta de pe Varful Bunloc – 1200m (Brasov), in Muntii Postavaru sau in Muntii Bucegi. Un zbor in tandem costa in jur de 200 de lei. Poti insa sa urmezi cursuri de zbor cu parapanta. Echipa de la Paramania organizeaza astfel de cursuri in Brasov si Iasi. Instructorii sunt piloti licentiati si membri AZLR (Asociatia de Zbor Liber din Romania), cu o bogata experienta internationala. Cursurile cuprind o parte teoretica si una practica, dar la sfarsit vei avea o experienta de zbor de 110 zboruri (10 ore de zbor) si minim 5 zboruri cu castig de inaltime.

Tarif curs: 400 euro (10 – 15 zile, incepatori); 350 de euro ( 10 – 15 zile, avansati). Echipamentele si manualele sunt incluse in curs.