Romania sau strainatate, tu ce alegi pentru minivacanta de 1 decembrie?

1 Decembrie

Vacanta de 1 Decembrie este un motiv perfect pentru o escapada intr-un alt oras. Poti sarbatori Ziua Romaniei in Romania, pentru a te bucura de traditii autohtone si a petrece alaturi de romani, sau poti sa alegi o destinatie din afara tarii, care sa iti ofere sansa de a cunoaste o alta cultura. Oricare ar fi decizia ta, scopul trebuie sa fie mereu acelasi: distractia si cunoasterea unor oameni si a unor locuri noi.

1 Decembrie in Romania

Daca alegi sa petreci vacanta de 1 Decembrie in Romania, exista cateva orase care te intampina cu traditii bine pastrate, cu o multime de obiective turistice si cu servicii turistice de o calitate ireprosabila.

Poti lua in considerare o vacanta de 1 Decembrie in Brasov, Sibiu, Cluj Napoca, Bucuresti sau Baile Felix si te poti relaxa in cel mai placut mod posibil. Ce ai de facut in toate aceste orase?

  • Brasovul este inima Ardealului si este unul dintre cele mai frumoase orase din intreaga tara. Cu o istorie bine valorificata si o multime de obiective turistice, Brasovul iti poate transforma minivacanta intr-o perioada perfecta. Daca ajungi aici, viziteaza Piata Sfatului, unde vei descoperi si un minunat targ de Craciun, viziteaza Biserica Neagra, care are o istorie impresionanta si nu rata Turnul Negru. O drumetie pe Tampa poate sa insemne o buna ocazie pentru a face sport si pentru a vedea intregul oras de la inaltime. Din punct de vedere culinar, orasul este cu adevarat impresionant, asteptandu-te cu delicii romanesti, unguresti sau nemtesti.
  • Un alt oras deosebit de frumos din tara noastra este Sibiul. Cu o istorie bogata, foarte multe influente culturale si multe obiective turistice, merita sa fie gazda ta pentru cateva zile. Ajuns aici, poti sa vizitezi Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica si Muzeul Astra, unul dintre cele mai impresionante muzee in aer liber din lume. Sibiul este un oras cu multe lacase de cult, foarte multe restaurante deosebite si o multime de unitati de cazare ce te intampina cu un confort desavarsit.
  • Cluj Napoca. Ramanem in Ardeal si descoperim un alt oras in care nu ai cum sa te plictisesti daca iti petreci aici vacanta de 1 Decembrie. Cluj Napoca, un oras multi cultural, este foarte bogat in Biserici, muzee, teatre si institutii cu o constructie deosebita. Nu trebuie sa pleci din Cluj fara a urca pe cetatuie, fara a te relaxa cateva minute in Piata Unirii si fara a te plimba prin Parcul Central. Si acest oras iti ofera un parc etnografic deosebit de frumos, precum si o multime de strazi cu aspect medieval, ce abunda in baruri si restaurante atractive.
  • Baile Felix. Ce poate fi mai relaxant decat o baie fierbinte la inceput de iarna? Daca te atrage ideea, Baile Felix este locul in care trebuie sa ajungi. Statiunea este plina de stranduri termale, perfecte pentru sanatate si evident, pentru relaxare si pentru distractie. Ajuns aici, poti sa descoperi Rezervatia Naturala Paraul Peta sau obiective turistice precum Biserica din lemn din Brusturi sau Biserica ortodoxa din Haieu.

Pentru cazare, intra aici!

Indiferent care este destinatia din Romania pe care o alegi pentru minivacanta de 1 Decembrie, un lucru este cert: distractia va fi la locul ei, iar preparatele traditionale vor fi si ele prezente pe masa. Hotelierii romani ofera servicii de o calitate din ce in ce mai buna, asadar, fie ca vorbim despre casa Wagner din Brasov, despre hotelul Ibis din Sibiu sau despre hotelul Sunny Hill din Cluj- Napoca, ai toate sansele sa traiesti o experienta pe care sa nu o uiti prea curand.

1 Decembrie in Strainatate

Ai 4 zile la dispozitie, asadar, ai tot timpul pentru un City Break. Poti alege sa vizitezi tarile vecine, descoperind orase precum Budapesta si Sofia, sau poti merge ceva mai departe, sa cunosti culturi vestice, cat se poate de interesante. Viena, Roma, Londra, Amsterdam, Praga sau Paris, te asteapta si ele cu o multime de obiective turistice pe care nu ai cum sa le ignori si cu multe particularitati care te incanta din toate punctele de vedere: al gustului, al imaginii si al experientei propriu-zise.

Daca te atrage ideea unei destinatii apropiate, Budapesta te intampina cu obiective turistice deosebite si cu unitati de cazare la standarde europene, cum ar fi hotelul Happy, Hotelul Silver Budapest sau Hotelul Baross City Hotel.

In Budapesta te vei simti aproape la fel de bine ca si acasa, din punct de vedere culinar, in conditiile in care mancarea este una delicioasa, axata pe preparate cu multa carne de porc sau de vita. De asemenea, vei cunoaste cele mai interesante obiective turistice, incepand cu Castelul Buda si terminand cu numeroasele bai termale care se intind de-a lungul intregii capitale a Ungariei.

Pana la urma, destinatia conteaza mai putin. Ceea ce conteaza cu adevarat este starea de spirit si ambienta. Daca iti iei prietenii si familia cu tine si esti pus pe distractie, oriune ai merge, te vei putea lauda cu o vacanta perfecta.

Copyright fotografie:  Costi Iosif/shutterstock