Castelul Lupilor, un obiectiv istoric fascinant din Hunedoara

Sursa foto: http://castelullupilor.ro/

Daca esti in cautarea unei destinatii turistice inedite, care sa ofere relaxare, peisaje si activitati deosebite, nu trebuie sa te indrepti catre locuri indepartate din afara tarii. Romania are de oferit o multime de surprize, iar Castelul Lupilor este una dintre aceste surprize. Fara a fi foarte cunoscut, Castelul Lupilor este una dintre cele mai interesante destinatii din Hunedoara si reuseste sa imbine cu succes istoria, peisajele impresionante si serviciile memorabile.

Cu o istorie de peste 150 de ani, Castelul Lupilor este astazi una dintre cele mai interesante unitati de cazare din Romania, cu 13 camere deosebite, dintre care 8 sunt tematice, cu o istorie extrasa, parca, din legende si cu servicii deosebite.

Cand a inceput istoria Castelului?

1856 este anul in care cladirea a fost construita, servind pe vremea aceea drept cazarma pentru ofiterii Austro Ungari. Locul in care este construita gazduieste una dintre cele mai vechi legende din Romania, care spune ca aici s-au intalnit toti lupii din Dacia pentru a-i ajuta pe stramosii daci sa razbeasca in luptele pe care le dadeau.

Legenda spune ca astazi, in zona se zaresc ocazional aparitii fantomatice ale luptatorilor daci, insotiti de lupi. Cu o astfel de legenda, turistii sunt atrasi ca un magnet si sunt incantati sa descopere multe alte lucruri cat se poate de interesante.

Cu ce iese in evidenta castelul?

Pe langa istorie, constructia uimeste prin multe alte lucruri. Cei care o administreaza ii dau viata prin servicii deosebite. Printre lucrurile uimitoare care trebuie amintite se numara si urmatoarele:

  • Castelul este, de fapt, o pensiune foarte bine gandita, cu 8 camere tematice si 3 camere castelare. Daca vrei sa dormi intr-un loc care sa te ajute sa calatoresti cu cateva sute de ani in urma, trebuie sa ajungi aici. Printre camerele tematice merita amintite camera romana, camera printesei, suita regala sau camera de tortura. Cei care aleg sa doarma in camera de tortura rimesc un kit tematic la sosire.
  • Unitatea de cazare a primit blazonul Ordinis Equestris Vinis Europae ( Ordinul Cavalerilor Vinului din Europa)
  • Foarte multe elemente de relaxare. Poate ca in secolul XIX, ofiterii austro-ungari nu se bucurau de toate avantajele oferite astazi de castel, insa nu deranjeaza pe nimeni faptul ca in complex se gasesc piscine exterioare, sauna, gradini deosebit de frumoase pentru relaxare si alte dotari atractive. Pe viitor, cei care detin castelul doresc sa inmulteasca posibilitatile si sa deschida inclusiv o herghelie de cai.
  • Mancare excelenta. Mancarea nu este neaparat medievala, insa fiecare preparat are denumiri specifice, precum Coastele de Drac sau Deliciul Reginei. Ceea ce pot confirma toti cei care au mancat aici este ca fiecare preparat este delicios.
  • Peisaje atractive. Castelul este construit intr-un loc inconjurat de dealuri perfecte pentru plimbari, dar si pentru simple momente de admiratie.

Ce altceva poate sa fie vizitat in apropierea castelului?

Chimindia, satul in care se afla castelul, este situat in imediata vecinatate a oraselor Deva si Hunedoara. Dupa o zi in lumea medievala a castelului, turistii pot sa descopere si alte constructii seculare din judetul Hunedoara, precum Castelul Corvinilor, Cetatea Deva sau Manastirea Prislop. Cele 3 sunt obiective de baza ale judetului, fiind cunoscute atat la nivel national, cat si la nivel international.

Hunedoara este un judet care ascunde si multe obiective turistice mai putin cunoscute de ochii turistilor. Recomandam si o vizita la biserica Densus, cea mai veche biserica din piatra din Romania, care dateaza din secolul XIII, sau la pestera Bolii si cetatea Banita, aflate in imediata apropiere a orasului Petrosani. Pasionatii de sporturi se pot bucura de ciclism, parapanta, rafting sau ski, iar cei care iubesc peisajele pot descoperi unele dintre cele mai inalte varfuri din tara, dar si cel mai mare parc national: Retezat.

Cu siguranta, Hunedoara este un judet de poveste, unde legendele isi fac simtita prezenta peste tot, iar  o saptamana de vacanta poate sa insemne o reuniune cu istoria. In centrul judetului, Castelul Lupilor completeaza toate minunatiile ce pot fi descoperite in aceste locuri si ofera cazare si servicii medievale de cea mai buna calitate. Merita o vizita? Noi credem ca da!


Pentru cazare in judetul Hunedoara, arunca o privire aici: http://bit.ly/2JMjyTx