Ce poți vizita într-o vacanță în Maramureș

Județul Maramureș este genul acela de destinație care  îți va rămâne în inimă mult timp după ce te-ai întors acasă. Frumusețea sa naturală, bogația culturală și tradițiile transmise cu sfințenie din generație în generație sunt doar câteva aspecte fascinante care te vor cuceri fără doar și poate. În continuare, îți prezentăm câteva destinații pe care nu trebuie să le ratezi, astfel încât să te bucuri din plin de o experiență maramureșeană autentică.

Cimitirul Vesel, Săpânța

Nu putem să vorbim despre Maramureș fără să vorbim de Cimitirul Vesel din Săpânța- un loc unic, faimos în lumea întreagă pentru mormintele sale colorate și pentru poveștile uluitoare de viață, transpuse în versuri pline de umor. Cimitirul a fost creat la inițiativa meșterului popular Dumitru Pop Tincu, declarat Tezaur Uman Viu, în anul 2021. Cât timp ești în Săpânța îți propunem să vizitezi și Mănăstirea Săpânța-Peri, Casa Memorială „Stan Ioan Pătraș” și cascada Covătari. 

Citește și: 4 destinații pentru vacanța de Paște

Sighetul Marmației

Sighetul Marmației este situat în partea de nord a țării, dobândind astfel porecla de „locul unde se pune harta în cui”. Ca urmare, în centrul urmașul a fost amplasat „cuiul cu pricina”, care este un punct popular de fotografii pentru turiștii care vizitează orașul. Cât timp ești aici te poți bucura de plimbări pe străzile istorice, în care să admiri arhitectura interbelică, poți vizita casa memorială a laureatului nobel Elie Wieser, și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, amplasat chiar în cadrul fostei închisori din Sighet. 

Valea Vaserului

Situată în Parcul Natural „Munții Maramureșului”, Valea Vaserului este o zonă naturală deosebită, traversată de Mocănița- ultima cale ferată forestieră cu abur în funcțiune din Europa. Traseul de 60 de kilometri începe în Vișeu de Sus și continuă prin Valea Vaserului, până la stația Paltin. Pentru o experiență autentică în mijlocul naturii, poți chiar să explorezi zona în drumeție sau pe două roți.

 Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.