Ce putem face in Poiana Brasov pe timpul verii?

Poiana BrasovNici bine nu da prima ninsoare din an, ca tot DN1 e blocat de schiori care nu stiu cum sa ajunga mai repede in Poiana Brasov pentru o tura de schi pe Postavarul. Ai zice ca toti stau cu un ochi pe calendar si unul pe starea vremii, cu un picior pe pedala de acceleratie si unul pe ambreiaj asteptand semnalul – Ninge la munte!

De altfel, Poiana Brasov este recunoscuta ca statiune de iarna inca din 1906. Vara, in schimb, Poiana Brasov pare ca nici nu exista pentru aceiasi turisti. Si zau ca statiunea nu merita sa aiba parte de un asemenea tratament. Aerul este foarte curat, Poiana Brasov este strabatuta de atatea poteci marcate (ideale pentru drumetii), lacul artificial ofera posibilitati de agrement – sunt atatea de facut pe timpul verii, iar statiunea este atat de verde, de odihnitoare si de placuta incat trebuie sa va faceti timp sa o vedeti si in haina ei de vara. Iata cateva sugestii cu ce ati putea face pe timpul verii:

Drumetii montane in Poiana Brasov

Poiana Brasov este atat de frumoasa vara, incat nu poti sa ignori natura care te inconjoara, iar drumetiile sunt cele mai indicate in acest caz. Masivul Postavarul a fost “creat” parca special pentru amatorii de drumetii; turistii au multe trasee amenajate la dispozitie, cu peisaje de poveste. Iata cateva dintre acestea, pentru care nu aveti nevoie de echipament special (cel mult, incaltari antiderapante):

• Poiana Brasov (patinoar) – Vanga Mare – Avenul Groapa de Aur
Marcaj: punct rosu
Durata: 1 ½ – 2 ore
Grad de dificultate: usor

• Pietrele lui Solomon – Drumul Vechi – Restaurant Capra Neagra
Marcaj: banda rosie verticala
Durata: 1 ½ – 2 ore
Grad de dificultate: usor

• Timisul de Jos – Piatra crinului – Varful Postavarul
Marcaj: banda albastra verticala
Durata: 4 ore
Grad de dificultate: mediu

• Pietrele lui Solomon – Poiana Nisipului – Poiana Drester – Poiana Ruia – Cabana SKV Postavarul – Poiana Trei Fetite
Marcaj: banda galbena verticala
Durata: 3 ore
Grad de dificultate: mediu

Tenis de camp

Poate ca nu stiti sa jucati tenis atat de bine precum Simona Halep, insa o partida jucata in mijlocul naturii, printre paduri de brazi si fag, poate fi o adevarata provocare. In Poiana Brasov puteti sa jucati tenis de camp pe terenurile amenajate din incinta hotelurilor. Un exemplu este baza sportiva de la Ana Hotels, baza sportiva Olimpia (care dispune de 5 terenuri de tenis pe suprafata acoperita cu zgura, unele avand si instalatie nocturna), baza sportiva de tenis de camp Bartolomeu (care pune la dispozitia turistilor 2 terenuri de tenis acoperite – cu zgura si nocturna, 2 terenuri cu zgura in aer liber) sau la clubul de tenis Davsin (care dispune de 5 terenuri de tenis cu zgura in aer liber).

Daca nu ati invatat sa jucati tenis pana acum, Clubul de sport din Poiana Brasov va va face in doar cateva sedinte sa manuiti racheta de tenis aproape ca un profesionist. Varsta nu conteaza – doar atentia, rabdarea si energia.

Minigolf

Pana cand Primaria va finaliza parcul de distractii din Poiana Brasov, care va avea printre altele o zona de bowling si biliard, teren de minigolf si sala de catarare, turistii pot juca minigolf pe terenurile amenajate in curtile pensiunilor si hotelurilor din statiune.

Plimbare cu barca

Da, chiar si in statiunea montana Poiana Brasov va puteti plimba cu barca sau chiar cu hidrobicicletele pe Lacul Poiana. Lacul artificial (care are o suprafata de aproape un hectar) a fost amenajat in Platoul Ruia, in mijlocul Poienii Brasov, chiar in fata complexului hotelier “Miorita”.

Calarie

Iubitorii de cai pot practica echitatia chiar si in Poiana Brasov, iar cei care vor sa fie initiati in acest sport pot urma un curs de 6 zile la centrul de echitatie din nordul statiunii, situat in apropiere de Cabana Junilor. Intregul echipament poate fi inchiriat de la centru.

Turistii se pot plimba calare, cu carutele sau cu calestile trase de cai; de asemenea, in cadrul centrului de echitatie se organizeaza frecvent demonstratii de calarie. La cerere, se pot organiza excursii calare pe cateva trasee, printre care:

– Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Stana Turistica – Spinarea Lunga – Cabana Aviatorilor;
– Poiana Brasov – Bran;
– Poiana Brasov – Rasnov – Cabana Cheia – Cabana Trei Brazi – Timisu de Sus – Cabana Postavarul – Poiana Stechil – Centrul de echitatie;
– Poiana Brasov – Tampa.

Centrul dispune de 26 de cai, precum si un teren de sport multifunctional. Insotitorii se pot relaxa la popasul turistic amenajat in curtea centrului de echitatie, unde exista 12 casute si un bar.