Ce putem face o zi in Sulina?

SulinaIn aceasta perioada, Delta Dunarii revine la viata, iar cei care aleg primavara pentru o excursie in aceasta zona traiesc clipe de basm. In lunile aprilie – mai, toti copacii si arbustii revin la viata, apar primele plante acvatice – pe scurt, natura se transforma treptat.

Daca aveti planificata o scurta vacanta in Delta Dunarii, o oprire in orasul Sulina este binevenita, mai ales ca aici exista si o plaja. Sulina este unicul oras al Deltei cu functie de port la Marea Neagra, fiind o asezare ce dateaza din anul 950 e.n. Totodata, de aici se poate pleca catre Padurea Letea.

Cum putem ajunge in Sulina?

Orasul Sulina nu este legat direct de reteaua de drumuri din Romania si se poate ajunge numai pe calea apei, fie pe Dunare, fie pe Marea Neagra. Din Tulcea se ajunge destul de repede la Sulina, aproximativ 1,5 ore cu salupa rapida care costa aproximativ 35 lei/persoana/segment. Mai exista si posibilitatea de a merge cu un vapor (pretul este ceva mai ieftin), insa calatoria dureaza 4,5 ore.

Iata ce putem vizita in orasul Sulina:

Plaja este probabil atractia principala a orasului si este situata la 2 km de Sulina. Se poate ajunge cu masina personala, cu maxi taxi sau, pentru cei care prefera miscarea, pe jos in 20 – 30 de minute.

Farul Observator a fost dat in functiune in anul 1841, dar actualmente nu este utilizabil. Se afla situat pe malul stang al Dunarii si este legat de partea continentala printr-un dig de piatra. Pe acest dig inca se mai pastreaza inscriptiile celor ce au participat la constructia sa. Aici s-au realizat filmari pentru filmul “Toate panzele sus”.

Biserica Greceasca Sf Nicolae se afla situata pe una dintre strazile din apropierea canalului Sulina si dateaza din anul 1866.

Turnul de apa se afla intr-o stare buna de functionare si astazi, data exacta a constructiei nefiind cunoscuta. Interesant este ca localnicii spun ca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, germanii au vrut sa arunce in aer turnul dar nu au reusit decat sa deterioreze partea superioara.

Sugestii de cazare in Sulina:

Pensiunea Marina

Clasificata cu 4 stele, Pensiunea Marina este situata pe malul drept al bratului Sulina, in centrul orasului Sulina, pe faleza fluviului. Ofera 22 de locuri de cazare in 10 camere, astfel : 4 camere duble cu pat matrimonial, 2 camere duble cu paturi de 1 persoana, 2 apartamente cu cate 4 locuri.
Camerele sunt prevazute cu grup sanitar propriu, aer conditionat, apa calda si caldura de la centrala proprie, minibar(frigider), televizor, televiziune prin cablu, telefon, internet wireless,fierbator de apa, uscator de par.

Tarif*: 200 lei/camera/noapte

Pensiunea Casa Sibiana

O oaza de liniste la malul apei, pensiunea Casa Sibiana dispune de 16 camere duble, triple si matrimoniale, dotate cu baie proprie, dus cu hidromasaj, televizor, aer conditionat si internet wireless. Unitatea dispune de un restaurant elegant cu bucatarie specific zonei Deltei Dunarii si bucatariei clasice dobrogene.

Totodata, pensiunea Casa Sibiana, dispune de ambarcatiuni de agrement si organizeaza excursii pe tot traseul Deltei Dunarii si Litoralul Marii Negre, sau excelente partide de pescuit, schi nautic, vanatoare si calarie de agrement.

Tarif*: 120 lei/camera/noapte

Hotel Plutitor Delta Ways Crisan

Plasarea acestuia in mijlocul naturii, departe de zonele aglomerate, atmosfera de nava de croaziera si de “live on bord” deasupra poate transforma sejurul intr-o aventura placuta. Hotelul dispune de 18 locuri in 9 camere duble cu grupuri sanitare proprii, aer conditionat si televizor. In restaurantul de 20 de locuri se pot servi specialitati locale pe baza de peste.

Tarif*: 150 lei/camera/noapte

* Tarifele sunt valabile pentru weekend-ul 25 – 26 aprilie 2015.