Cum alegem locul de cazare perfect?

Dragon Images/Shutterstock.com

De multe ori atunci cand rezervam locul de cazare nu suntem atenti la toate detaliile mentionate in descriere sau nu intelegem unii termeni folositi si suntem dezamagiti atunci cand ajungem la unitatea de cazare. Chiar daca e vorba doar de o diferenta minora intre ceea ce ne imaginam si realitatea, acel aspect se poate transforma intr-un motiv de disconfort si senzatia de disconfort este ultimul lucru de care vrem sa auzim in vacanta. Tocmai de aceea, echipa HotelGuru.ro ti-a pregatit un mic ghid de alegere a locului de cazare perfect care, speram noi, te va ajuta sa preintampini orice situatie neplacuta si va transforma toate vacantele tale in amintiri placute.

Daca te pregatesti de o noua vacanta, poti gasi cazare pe Travelminit!

Locatia

Primul aspect, poate si cel mai important, este locatia. Indiferent de cate zile alegi sa petreci in vacanta, o amplasare excelenta a unitatii de cazare te va scuti de cateva zeci de minute parcurse pe drum si te va ajuta sa te deplsezi mult mai repede catre punctele de interes. In functie de obiectivele pe care doresti sa le vizitezi, alege o unitate de cazare care sa fie cat de cat aproape de ele, dar si de o statie a unui mijloc de transport in comun. Daca alegi sa calatoresti cu trenul, avionul sau autocarul, asigura-te ca ai localizat de acasa unde se afla gara, aeroportul sau autogara si care sunt modalitatile de transport de la ele pana la locul de cazare. Daca sosirile se fac prea tarziu in cursul serii sau plecarile mult prea devreme s-ar putea sa ai ceva probleme in deplasarea dintr-un punct in altul al orasului daca locul de cazare se afla mult prea departe de gara, aeroport sau autogara.

Facilitatile

Dupa ce ai stabilit cam care ar fi zona in care vrei sa gasesti unitatea de cazare, pune-te pe cautat. Gandeste-te dinainte ce facilitati ai vrea sa aiba locul de cazare pe care il cauti si pretul pe care ai fi dispus sa il dai pentru intreaga perioada petrecuta in vacanta. Printre cele mai importante facilitati se afla baia privata, spatiile de joaca pentru cei mici si aerul conditionat.

Baia este unul dintre aspectele pe care trebuie sa le verifici inainte sa faci rezervarea. Daca locul de cazare de care esti foarte incantat are un pret foarte bun si o locatie excelenta este posibil ca baia sa fie comuna. De cele mai multe ori, cazarea in acest regim se practica la casele de oaspeti sau la hosteluri. O baie comuna nu este un capat de tara, insa daca aceasta este impartita cu toate persoanele aflate pe etaj cu tine s-ar putea sa ai ceva de asteptat dimineata si seara.

Atunci cand calatoresti cu cei mici cel mai greu este sa ii tii ocupati si sa ii faci sa se simta bine in timpul sejurului. O varianta excelenta ar fi sa ii lasi intr-un spatiu amenajat din incinta hotelului in care sa fie supravegheati in timp ce tu te relaxezi prin apropiere. De asemenea, orice serviciu inclus care vine in spijinul familiilor cu copii este un plus al unitatii de cazare si nu trebuie neglijat.

Daca te pregatesti de vacanta de vara si ai ales o destinatie insorita, una dintre principalele griji ar trebui sa fie alegerea unei camere cu aer conditionat. Chiar daca in timpul zilei temperaturile ridicate sunt mai usor de suportat la plaja sau in apa, in timpul noptii acestea ti se vor parea un chin daca nu reusesti sa racoresti atmosfera cu ajutorul unui aparat de aer conditionat.

Mesele

Cand in tariful cazarii este inclusa cel putin o masa e foarte important de stiut care dintre ele. Unele hoteluri si pensiuni functioneaza in regim half-board (demipensiune), ceea ce inseamna ca tariful include micul dejun si cina (sau pranzul). Atunci cand este mentionat full-board, sau pensiune completa, ar trebui sa te astepti ca toate cele trei mese sa fie acoperite de pretul platit pentru cazare, iar servirea sa se faca sub forma de bufet suedez.

Termenul de all-inclusive implica acoperirea costurilor pentru toate mesele, bauturile servite la masa, gustarile dintre mese si, uneori, anumite activitati. In locatii precum litoralul grecesc, turcesc sau bulgaresc, regimul all-inclusive este prezent la aproape toate unitatile de cazare si reprezinta unul dintre principalele motive pentru care turistii aleg acea destinatie.

Bine de stiut: atunci cand in pretul cazarii intra numai micul dejun acesta poarta de regula una dintre urmatoarele denumiri: mic dejun continental sau mic dejun englezesc. Micul dejun continental reprezinta o selectie de mezeluri si branzeturi la care se adauga si alte gustari reci, iar micul dejun englezesc cuprinde de obicei si alimente calde precum oua fierte sau omleta si bacon sau carnati.


Cauti un loc in care sa gasesti o unitate de cazare ideala pentru urmatoarea ta vacanta? Viziteaza site-ul Travelminit.