Ce să faci cu copilul de 1 iunie: activități de Ziua Copilului, în România

1 iunie – Ziua Copilului este un prilej de bucurie pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru adulți. Este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau… să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … copilăria.

1. Activități de creație

Este timpul să pui creativitatea celui mic la încercare. Acesta poate decupa, desena, lipi și crea tot ce își dorește. Puteți organiza un concurs de creație cu toți membrii familiei, iar cel mai creativ membru câștigă. Îți oferim un pont! Lasă-i pe cel mic să câștige, cu siguranță asta îl va face tare fericit.

Mai mult de atât cel mic va avea satisfacția că a creat un lucru de la zero.Venim și noi în sprijinul tău și îți propunem câteva materiale cu activități. Le găsești aici!

 2. Picnic în familie

O altă idee pe care o propunem să o faci cu copilul tău de 1 Iunie este un picnic.

Dacă ești în căutarea unei destinații de picnic spectaculoase, care se află și la scurtă distanță de multe alte atracții turistice, Plaiul Foii este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face. Situat la poalele Munților Piatra Craiului, la scurtă distanță de orașul Zărnești, Plaiul Foii este locul ideal din care să admiri crestele montaje, în timp ce te relaxezi alături de cei dragi la un picnic pe malul pârâului.

Pentru iubitorii de picnic, dar și de escapade în care să se deconecteze total de la grijile de zi cu zi, Platoul Padina din Munții Bucegi este ultima recomandare de pe lista noastră. Pe timpul verii, când locul se transformă într-o oază de răcoare, destinația este aleasă frecvent de turiștii care vin aici cu rulota sau cortul, pentru a petrece câteva zile în natură. Iar un picnic aici se numără printre cele mai faine experiențe pe care le poți încerca.

Citește și 5 cazări cu piscină pe care să nu le ratezi vara aceasta

3. Activități sportive de 1 iunie

Este timpul pentru sport, iar această zi poate fi prilejul perfect să faci activități împreună cu copilul tău.

Fă tot posibilul pentru a permite copiilor să exploreze spațiile sălbatice naturale cât mai des posibil. Petrecerea timpului în natură are avantajul de a le permite copiilor să își consume energia și să învețe multe lucruri interesante despre mediul înconjurător. 

Câteva drumeții ușoare pe care le poți face alături de cei mici: Bușteni – Cascada Urlătoarea, Slănic Moldova – 300 de trepte, Fundata – Drumul forestier.

De asemenea, mersul pe bicicletă poate fi o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate de unul singur, dar este, de asemenea, o modalitate foarte plăcută de a petrece timpul cu cei apropiați.

Copiii sunt, în general, mult mai rapizi la dobândirea abilităților de mânuire a bicicletelor. Însă, datorită nivelului lor de vârstă și experiență, necesită, de asemenea, o supraveghere mai mare, precum și un antrenament consecvent asupra faptului că traficul poate fi foarte periculos. Dar acest lucru este destul de clar pentru fiecare părinte.

4. Spectacole de teatru

Părinții care vor să-și ducă copiii la teatru de 1 Iunie și se află în București au la îndemână mai multe variante. Vor fi puse în scenă spectacole precum:

·       Musicalul „Păcală şi Tândală”, la Palatul Naţional al Copiilor

·       „Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart”, la Teatrul Odeon

·       „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi, la Teatrul Evreiesc de Stat

·       „Prințesele fermecate”, la TNB

·       „Lampio și grăuntele de lumină”, la Teatrul Stela Popescu

·       „Ursul păcălit de vulpe”, la Improteca

·       „Cei 3 purceluși”, la FF Theatre din Centrul Vechi

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.