Cele mai frumoase destinații pentru vacanța de Crăciun

Vrei să te bucuri de sărbători cu adevărat speciale?  Nu există mod mai frumos de a petrece Crăciunul decât explorând destinațiile de vis de la noi din țară. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri, nu îți face probleme, căci avem câteva propuneri pentru tine.

Sighetu Marmației, județul Maramureș

În preajma sărbătorilor de iarnă, orașul maramureșan se umple de culoare, decolinde și tradiții care farmecă turiștii de pretutindeni, fiind o destinație favorită a sezonului. Cât timp ești acolo trebuie să iei parte la Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă Marmația, care este unul dintre cele mai importante evenimente ale orașului și care are loc an de an, în a treia zi de Crăciun. Centrul Sighetului este împânzit de către colindători din vecinătate, dar și din alte țări, care își prezintă tradițiile specifice zonei. 

Citește și: Locuri din România în care iarna arată de poveste

Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Satul sibian Porumbacu de Sus este o oază de liniște pentru cei care doresc să se deconecteze de la cotidian și este o destinație pe care nu trebuie să o ratezi de Crăciun, căci te va încânta cu atmosfera și peisajele ei pitorești de vis. Anul acesta poți petrece un sejur la Pensiunea Dealul Verde, unde vei avea ocazia să descoperi un oraș tematic de iarnă și să îl întâlnești pe Moș Crăciun în carne și oase. Vei avea parte de cele mai delicioase preparate tradiționale și vei putea admira lacul înghețat, totemul magic și macheta unui castel de gheață, în cadrul Satului lui Moș Crăciun.

Rimetea, județul Alba

Satul de la poalele Trascăului este renumit pentru peisajele lui de poveste, iar odată cu venirea iernii capătă un farmec aparte. Iubitorii de tradiție și cei care își doresc un Crăciun ca la bunici trebuie să includă această destinație pe lista lor de călătorie. Cât timp ești acolo, o poți lua la pas pe ulițe, admirând cele 300 de căsuțe tradiționale conservate exemplar și te poți bucura de o mulțime de bucate locale.

Sibiu

Nu este un secret faptul că orașul Sibiu are unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din țară și chiar din Europa, fiind adesea comparat cu cele din Budapesta și Viena. Porțile târgului s-au deschis pe data de 11 noiembrie, iar vizitatorii sunt așteptați până la începutul noului an, mai exact, până pe 2 ianuarie. Dacă alegi să vizitezi orașul în această perioadă vei putea savura clasicul vin fiert, la pachet cu o mulțime de preparate din toate județele țării, iar dacă încă nu ai pregătit cadouri pentru cei dragi, acesta este cel mai bun moment, căci ai la dispoziție diverse jucării și obiecte artizanale din care să alegi. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.