Locuri din România în care iarna arată de poveste

Nimic nu se compară cu peisajele de vis pe care iarna le aduce odată cu ea, iar noi știm care sunt cele mai frumoase locuri din România unde te poți bucura de ele din plin. Te-am făcut curios? Iată care sunt recomandările noastre.

Mădăraș, județul Harghita

Comuna Mădăraș se află în Munții Harghitei, la altitudinea de 1675 m, și este un colț de rai pentru cei care își doresc să se retragă într-un peisaj montan de poveste. În apropierea ei se găsește vârful Harghita-Madaraș, care este cel mai înalt din munții Harghitei, fiind situat la altitudinea de 1801 m, de unde vei avea parte de cea mai frumoasă priveliște asupra munțiilor Făgărș și Piatra Craiului. Cum ajungi acolo? De la baza stațiunii vei urca pe un drum forestier de 13 kilometri, până la barieră, unde vei achita o taxă pentru a continua. 

Citește și: Cele mai bune pârtii pe care să le testezi iarna asta în România

Vârtop

Stațiunea Vârtop este situată în munții Apuseni, la limita județelor Alba și Bihor, și este destinația ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă, căci acolo sunt amenajate trei pârtii de schi, și anume: Vârtop 1 (cu o lungime de 1000 m), Vârtop 2 (430 m) și Piatra Grăitoare (1600 m). Poți ajunge acolo cu ajutorul autobuzelor care circulă din Oradea, Beiuș și Alba-Iulia sau cu ajutorul unui autoturism personal.

Colibița, județul Bistrița-Năsăd

Satul Colibița se găsește în județul Bistrița-Năsăud, pe Valea Bistriței, între munții Bargău și Călimani, la 64 de kilometri de stațiunea Vatra Dornei. Cât timp ești acolo, vei avea parte de peisaje spectaculoase ale munților pe timp de iarnă, iar dacă ești aventurier, poți porni într-o drumeție pentru a explora împrejurimile. Îți recomandăm să vizitezi lacul artificial Colibița, lacul natural Tăul Zânelor și Vârful Bistriciorul Colibița.

Breb, județul Maramureș

Vrei să petreci sărbătorile de iarnă într-un cadrul pitoresc de vis? Îți propunem să pui la cale o vacanță în satul maramureșean Breb, aflat la poalele munților Gutâiului. Te vei putea plimba pe ulițele de poveste în timp ce admiri căsuțele de lemn construite în stil tradițional și poți descoperi frumusețea traiului de odinioară, participând la obiceiurile specifice zonei în aceasta perioadă.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.