Cele mai frumoase sate din România pe timp de iarnă

Venirea iernii este prilejul perfect pentru a explora România rurală, căci vei avea ocazia să descoperi tradițiile locale transmise din generație în generație și peisaje pitorești de vis. Iată recomandările noastre pentru un sejur în cele mai frumoase sate din România pe timp de iarnă.

Mărișel, județul Cluj

Localitatea Mărișel este situată în inima Apusenilor, la 52 kilometri distanță de Cluj-Napoca, și este cel mai întins platou montan locuit din munții Apuseni. În această perioadă vei putea lua parte la tradițiile și obiceiurile zonei, care încă se păstrează cu sfințenie. O astfel de tradiție este colindatul feciorilor, numit „junii Mărișelului”, care are loc în ajunul Crăciunului și care a fost chiar inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Printre atracțiile care nu trebuie să îți scape cât timp ești acolo se numără Muzeul Satului, Observatorul Astronomic și Țâcla Gavrii, de unde vei avea parte de cea mai frumoasă priveliște asupra munților. 

Citește și: Top cabane pentru o vacanță de iarnă ca în basme

Peștera, județul Brașov

Satul Peștera se află la aproximativ 42 de kilometri distanță de Brașov și este o destinație perfectă unde să te retragi pe timp de iarnă, să îți încarci bateriile și să te bucuri de aerul curat. Peisajele asupra munților Bucegi și Piatra Craiului te vor fermeca fără doar și poate, așa că nu uita aparatul foto, pentru că nu vrei să ratezi oportunitatea de a le imortaliza și de a te bucura de ele mult timp de acum înainte.

Șirnea, județul Brașov

Șirnea este primul sat turistic din România și se găsește la poalele munților Piatra Craiului, la granița dintre județele Brașov și Argeș. Cât timp ești acolo, te poți bucura de momente de liniște și pace în timp ce explorezi ulițele pitorești. La muzeul din sat vei găsi multe lucruri interesante, printre care și un abecedar din 1932. Tot în Șirnea se păstrează tradiția aprinderii flăcării olimpice încă din 1972.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.