Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Dacă vrei să savurezi din plin spiritul festiv care a împânzit România, nu poți să ratezi experiența de a vizita unul dintre târgurile de Crăciun din marile orașe din țară. Luminile strălucitoare, aromele îmbietoare și atmosfera plină de bucurie sunt doar câteva din aspectele care te vor cuceri iremediabil. În continuare, îți prezentăm cele mai frumoase târguri de Crăciun din țară. Să începem!

București

În acest an, capitala găzduiește patru târguri de Crăciun, unde vizitatorii se pot bucura de diverse spectacole, bucate tradiționale, obiecte artizanale și nu numai. West Side Christmas Market din Drumul Taberei este târgul care a dat startul sezonului festiv, și care poate fi vizitatat până pe 27 decembrie. Laminor Winter Wonderland la Hala Laminor, al doilea târg, se desfășoară până pe 2 ianuarie 2024, în timp ce Târgul de Crăciun din Piața Constituției, organizat de Primăria Capitalei, rămâne deschis până pe 26 decembrie 2023. Ultima opțiune, Târgul de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii, continuă până pe 30 decembrie 2023. 

Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu a debutat în 17 noiembrie și va primi vizitatori până la începutul anul viitor, în data de 2 ianuarie. Sibienii și turiștii de pretutindeni au ocazia să admire, în fiecare seară, proiecții spectaculoase care transforma clădirile din Piața Mare în opere de artă în mișcare, și să exploreze o varietate excepțională de expozanți și căsuțe, cu suveniruri artizanale și delicii tradiționale. Cei mici pot lua parte la diverse activități, precum Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor învăța diverse abilități practice și se vor distra pe cinste.

Citește și: 4 unități de cazare pentru o iarnă ca în basme

Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova se clasează pe locul al II-lea în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din întreaga Europă, conform unui site turistic specilizat, poziția fruntașă fiind ocupată de cel din Budapesta. Evenimentul se desfășoară în perioada a 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, în 4 zone ale orașului, și anume: Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana și Piața Mihai Viteazul. Participanții o pot întâlni pe Crăiasa zăpezii și se pot bucura de o călătorie în cea mai mare roată panoramică din România.

Timișoara

La Timișoara are loc cel mai mare târg de Crăciun din România, în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, desfășurându-se în cele piețele Victoriei, Libertății și Sfântul Gheorghe.  Cu peste un milion de instalații luminoase care colorează orașul, 70 de căsuțe pentru comercianți, roata panoramică, zona gastronomică, jocuri pentru copii, patinoarul din Piața Libertății, bradul artificial și cupola luminoasă, târgul aduce numeroase atracții pentru vizitatori.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.