Cheile Nerei – Ce poți vedea în zonă?

Dacă îți propui să pornești într-o escapadă în inima naturii, în care să te bucuri din plin de liniște, pace și de peisaje care îți taie răsuflarea, Cheile Nerei trebuie să se afle neapărat în planurile tale de vacanță. Am pregătit pentru tine câteva idei de călătorie, pe care le poți lua în considerare pentru a te bucura la maximum de această experiență. 

Lacul Ochiul Beiului

Lacul faimos pentru nuanța sa impresionantă de un albastru adânc, se găsește în munții Aninei, la altitudinea de 310 metri. Dincolo de culoare sa unică, acest lac impresionează prin faptul că rămâne neînghețat în toate anotimpurile, menținând o temperatură constantă între 4 și 8 grade Celsius. În jurul lacului a luat naștere o legendă locală plină de mister. Potrivit ei, fiul unui bei s-a îndrăgostit de o fermecătoare fiică de păstor. Cu toate acestea, tatăl său s-a opus cu fermitate căsătoriei lor și a închis-o pe fata în Turnul Mare din Cheile Nerei. Într-un efort de a scăpa, tânăra a folosit rochia sa pentru a-și crea o funie și astfel a coborât din turn. Tragica poveste culminează cu prinderea și uciderea ei de către bei. După aflarea acestei tragice vești, se spune că fiul beiului a plâns atât de mult, încât lacrimile sale au creat Lacul Ochiul Beiului.

Citește și: Transbucegi: ce poți vizita în zonă

Cascada Beușnița

Cascada Beușnița este un monument natural spectaculos, aflat în apropierea comunei Sasca Montană, la care poți ajunge printr-o drumeție ușoară, de 40 de minute, pornind de la lacul Ochiul Bei. Cascada Beușnița este alcătuită dintr-o serie de cascade pe Râul Beu, situate în amonte de lacul Ochiul Beiului. Cea mai faimoasă dintre ele este cea care măsoară peste cinci metri. Aceasta reprezintă punctul culminant al drumeției și oferă o priveliște fantastică.

La Tunele

La Tunele este unul dintre cele mai fascinante trasee de drumeții pe care le vei parcurge la noi în țară. Startul se dă la Pensiunea Patru Anotimpuri, continuând spre Potecă Domoală, Terasa suspendată (o cărare săpată în piatra muntelui), urmând ca mai apoi, să parcurgi fiecare dintre cele șapte tuneluri. Aceste pasaje spectaculoase au fost sculptate direct în stâncă,  în timpul stăpânirii otomane, pentru a a ușura traversarea localnicilor și a trupelor militare prin zonă. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.