Cum poti sa te distrezi 2 zile in Arsenal Park?

Arsenal ParkSa transformi domeniul unei foste fabrici de munitie intr-un centru de agrement este o idee…putin spus geniala. Mai ales intr-o zona dotata de natura, dar care ducea lipsa de astfel de atractii nu doar pentru turisti, ci si pentru localnici. Intins pe aproape 90 de hectare, complexul Arsenal Park de la Orastie este unul dintre cele mai frumoase exemple de vointa si incredere in astfel de investitii. Parcul iti ofera foarte multe tipuri de activitati, spatii de cazare intr-un hotel cu tematica militara si chiar o zona Spa cu dotari moderne. Ce-ti poti dori mai mult pentru un weekend?

Iata cateva informatii care te vor ajuta sa-ti conturezi o imagine despre cum poti sa te distrezi 2 zile in Arsenal Park.

Cum ajungi la Arsenal Park

Cu masina: indiferent din ce directie calatoresti, tine minte ca trebuie sa ajungi in orasul Orastie. Chiar in dreptul semnului de intrare in oras dinspre Deva, vireaza la dreapta si mergi circa 300m, unde vei vedea intrarea in complexul Arsenal Park.
Cu trenul: cauta o cursa care ajunge in Statia CFR Orastie, de unde poti lua un taxi sau microbuz pana la Arsenal Park. Distanta nu este mai mare de 2km de la gara.

Cum poti sa te distrezi in Arsenal Park

Trasee de aventura. Alege unul sau mai multe trasee din cele 6 puse la dispozitie (cu grade diferite de dificultate) si distreaza-te incercand sa traversezi busteni suspendati, sa te agati de “lianele cubaneze”, sa te dai pe tiroliana, sa treci podul de cercuri sau pasarela lui Gantrisch, ori sa urci scara cimpanzeilor. Daca ti se par joaca de copil, alege traseul rosu, care-ti va pune serios la incercare forta si tehnica, dar si curajul, pentru ca este cel mai dificil traseu de aventura.

PowerFun Jumps. Este cel mai nou tip de distractie introdus la Arsenal Park, pentru cei cu varste de peste 18 ani care vor sa faca salturi de la 30m inaltime (de pe Turnul de apa Arsenal) asistati de Powerfun – un dispozitiv de ultima generatie care elimina coarda elastica sau parasuta, controlul in caderea libera fiind preluat de acest sistem.

Treasure Hunt. Simte adrenalina cautand “comorile” ascunse in perimetrul parcului. Ca sa le gasesti, va trebui sa raspunzi la un set de intrebari, sa fii perspicace, sa stii sa te orientezi in spatiu si sa-ti organizezi echipa ca la carte.

Instructie militara. Iti plac filmele americane cu soldati? Poti sa incerci si tu sa te antrenezi la Arsenal Park si sa te antrenezi pentru cele mai dificile “situatii de lupta”: vei traversa obstacole, vei face exercitii cu masti de gaze, rostogoliri, traversari de barna sub comanda instructorilor.

Skate Park. Este cel mai mare skate park din Transilvania si al treilea din tara, cu o suprafata de 1400mp. Ai la dispozitie rampe, diferite structuri prefabricate, biciclete mountainbike si bmx, balustrade pentru skateboard.

Sala de jocuri. Daca vrei sa petreci o dupa-amiaza relaxanta, participa la jocul de societate preferat: poker, darts, tenis de masa, fussball, biliard.

Paintball. Cu asa infrastructura, luptele de paintball organizate la Arsenal Park au toate sansele sa fie foarte faine. Senzatia pe care o incerci in timpul luptelor de gherila desfasurate in bunkare si ambuscade este foarte reala. La fel si durerea.

Tir cu arcul. Imagineaza-ti ca esti Robin Hood si invata sa tragi cu arcul exact la tinta, ca un profesionist.

Airsoft. Cadrul natural de la Arsenal Park este spatiul ideal pentru scene de comando, ambuscade si luari de ostatici – distreaza-te alaturi de coechipieri si incearca testul de precizie: tir la tinta fixa cu arme de airsoft.

Spa. Dupa atata distractie,poti sa te relaxezi si sa te “predai” in mainile maseurilor profesionisti. Ai la dispozitie camere de relaxare, saune, piscina, sedinte de masaj, electrostimulare, reflexoterapie, aromaterapie si o multime de tratamente.

Piscina. O “sedinta” de balaceala in piscina exterioara nu strica nimanui, niciodata.

Program si tarife

Zilnic, intre orele 08:00 si 20:00.
Tariful de acces in parcul tematic este de 10 lei de persoana, mai putin pentru copiii de pana la 3 ani, care au acces gratuit. In functie de activitatea pe care vrei sa o desfasori in parc (agrement, Spa, activitati cu arme de foc), tarifele difera, insa aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

Si cum, probabil, te gandesti ca 2 zile nu-ti vor fi de ajuns ca sa incerci toate activitatile puse la dispozitie de organizatori, pe Travelminit vei gasi cazarea dorita.