Descoperă județul Caraș-Severin: 4 atracții de neratat

Județul Caraș-Severin se mândrește cu o mulțime de peisaje fermecătoare și este o destinație numai bună în care să îți tragi sufletul și să te bucuri de tot ce are mai bun de oferit natura. Plănuiești să îl vizitezi în curând? Iată care sunt atracțiile care nu ar trebui să îți scape. 

Parcul Natural Cheile Nerei

Dacă ești fanul drumețiilor și ai un spirit de aventură, îți propunem o escapadă pe Cheile Nerei- cele mai lungi chei care se găsesc la noi în țară, întinzându-se pe o suprafață de 23 de kilometri, de-a lungul râului omonim. Parcul Natural Cheile Nerei cuprinde  36758 ha, adopostind peste 123 de specii de animle și peste 321 specii de plante. Cât timp ești aici, ai la dispoziție mai multe trasee pentru a explora zona, precum Șopotu Nou – Cheile Nerei – Podul Bei – Sasca Română, Sasca Română – Sasca Montană – Cascada Șușara – Cărbunari, Traseul turistic Sasca Română – Dealul Cărăula – Podul Bei, etc. Printre cele mai frumoase atracții pe care le poți admira aici se numără lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușnița și La Tunele.  

Citește și: 4 muzee pe care le poți vizita în București

Mocanița Oravița-Anina

Vrei să explorezi județul Caraș-Severin și să te bucuri de peisajele lui într-un mod inedit? Ce spui de o plimbare cu Mocănița? Startul se dă în orașul Oravița, urmând să parcurgi un traseu spectaculos prin vestul Munților Banatului, traversând 14 tuneluri și 10 viaducte. Calea ferată a fost inaugurată în 1863, fiind cea mai veche cale ferată montană din România. Mocănița cuprinde 3 vagoane și străbate stațiile Brădișorul de Jos, Dobrei, Lişava, Ciudanoviţa și Gârlişte, pe parcursul unei călătorii dus-întors de 4 ore. 

Lacul Gozna

Lacul Gozna a fost a fost construit între 1950 și 1953, pe cursul superior al Văii Bârzavei, pentru a furniza apă menajeră și industrială pentru municipiul Reșița, de a produce energie electrică și de a preveni inundațiile. Cunoscut și sub denumirea de Lacul Văliug, acesta oferă vizitatorilor o mulțime de opțiuni și facilități de agrement, precum pescuitul, plimbări cu hidrobicicleta și relaxare la soare. Pontonul lacului este locul în care au loc o mulțime de petreceri memorabile în timpul sezonului cald. În timpul sezonului rece, poți practica diferite sporturi de iarnă, pe pârtia din apropiere. 

Stațiunea 3 Ape

Vrei să te bucuri din plin de momente de relaxare în natură? Îți propunem să te retragi în stațiunea climaterică 3 Ape, amplasată pe malul lacului cu același nume, 37 de kilometri de Reșița, în comuna Brebu Nou, la doar câteva minute distanță de Gărâna și la aproximativ 2 ore distanță de Timișoara. Cât timp ești aici, te poți bucura de plimbări pe lac cu hidrobicicleta, scutere de apă, ski jet electric și de relaxare la soare. De asemenea, poți porni în explorare într-o drumeție pe Muntele Semenic.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.